Zeci de localități fără apă potabilă, din cauza căderilor de tensiune

106
Zeci de localități fără apă potabilă, din cauza căderilor de tensiune - robinetfaraapa6-1700991318.jpeg

Articole de la același autor

Din cauza vântului puternic, care au atins pragul critic de 100 km/h. Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații de tratare și/sau pompare s-au înregistrat noaptea trecută fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județ, inclusiv municipiul Constanța.

Prin urmare, sunt afectate de lipsa apei potabile următoarele localități: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia și Saligny.

În jurul orei 03.30, la Stația de Pompare și Tratare Palas s-au înregistrat mai multe fluctuații, urmate de o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul stației nu au mai putu funcționa. Până la remedierea situației de natură electrică, sunt afectați de lipsa apei consumatorii din municipiul Constanța din următoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite – Halta Traian.

Pentru remedierea situației, echipele RAJA de permanență din cadrul stației sunt pregătite să facă toate manevrele necesare pentru repornirea pompelor în condiții de siguranță, însă intervențiile lor sunt condiționate de stabilizarea alimentării cu energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0002 secunde