CFR Călători: Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii dificile! Tren blocat între Jegălia şi Bărăganu

231
CFR Călători: Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii dificile! Tren blocat între Jegălia şi Bărăganu - 1-1700992321.jpg

Articole de la același autor

Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, 26 noiembrie, de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această oră cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia - Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegălia şi Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru.

Echipele de intervenţie ale SRCF Constanţa acţionează în continuare pe reţea feroviară, astfel încât să fie remediate operaţional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii optime în această perioadă. Pe raza judeţelor din sud - estul ţării, rafalele de vânt viscolit ating viteze de până la 100 km/h, fiind valabile atenţionările meteo de cod galben şi portocaliu.

Pentru zonele afectate şi care permit tracţiunea diesel, CFR Călători a pus la dispoziţia CFR SA locomotive diesel, în limita parcului tehnic disponibil, pentru remorcarea trenurilor.

„Mai multe tenuri înregistrează întârzieri şi, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo şi a condiţiilor de circulaţie, pot interveni restricţionări temporare ale circulaţiei trenurilor pe anumite intervale de staţii, traficul de pasageri fiind preluat de celelalte garnituri din graficele de circulaţie”, informează compania. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4098 secunde