Video Zeci de păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol, atrase de vremea frumoasă și de hrana bogată

6049
Zeci de păsări flamingo au poposit pe Lacul Techirghiol, atrase de vremea frumoasă și de hrana bogată - flamingo-lacul-techirghiol-1710267396.jpeg
Lacul Techirghiol găzduiește, de câteva zile, zeci de păsări flamingo atrase de vremea frumoasă, apa sărată și caldă, plină de crustacee care constituie hrana pentru ele. Ele au fost observate de pasionații de fotografie și de biologi. Frumoasele înaripate de culoare roz au făcut, potrivit specialiștilor, o pauză de migrație.


Grațioasele păsări flamingo au coborât, din zborul lor migrator, pe lacul Techirghiol de pe litoral.


„Din punct de vedere termic sunt condiții excelente, hrana încă există și va exista în continuare atâta timp cat temperaturile vor fi convenabile pentru păsări. Ele se bucură de aceasta iarnă liniștita. Ar pleca daca sunt nevoite. Ori speriate, ori de frig”, spune biologul Adrian Bîlbă.


Frumoasele înaripate sunt o apariție rară în România.


Trăiesc mai ales în sudul Europei, în Africa de Nord și Asia, în ape puțin adânci și calde, care favorizează dezvoltare crustaceelor.


„S-au adaptat să filtreze vietățile mărunte, bogate și numeroase în astfel de bălți, numite sapropelice, care au nămoluri și care constituie hrană pentru aceste păsări, altlfel nu mai mari decât o găină, dar înalte, câteodată, cât un om”.


Culoarea roz a păsărilor se datorează cantității mari de carotenoizi în urma consumului crustaceelor din lacurile sărate. Anul trecut, în zborul lor spre nordul Africii, peste 300 de păsări flamingo au poposit, în Delta Dunării, la Jurilovca.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2162 secunde