Ziua Drapelului Național, marcată de marinarii militari

232

Articole de la același autorMilitarii din Forțele Navale Române au participat, astăzi de dimineață, la ceremoniile militare și religioase care au avut loc, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național, la Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și București.
La Constanța, drapelul României a fost ridicat la catargul de pe esplanada Comandamentului Flotei, în garnizoana Babadag ceremonia a fost organizată la Monumentul Eroilor, iar în Mangalia, Brăila, Tulcea și la sediul Statului Major al Forțelor Navale din București ceremoniile s-au organizat doar în interiorul unităților militare, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și de prevenire a infectării cu noul coronavirus.


XXX


26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național, prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, pentru a marca data de 26 iunie 1848, ziua în care guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul (roșu, galben și
albastru) să reprezinte steagul tuturor românilor.
Drapelul național evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate națională, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea și independența României.
Cele trei culori ale drapelului național împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.767 secunde