Ziua Iei, sărbătorită la Constanța

242
Ziua Iei, sărbătorită la Constanța - ziuaiei-1592499581.jpg

Articole de la același autor

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită, în perioada următoare, la Constanța, prin mai multe activități dedicate frumoasei țesături, simbol al portului românesc. Ediția din acest an pune în centru fotografia ca eveniment, ca celebrare, ca artă și se conectează cu esența noastră, acasă, la origini.

Astfel, sâmbătă și duminică, pe 20 și 21 iunie, în cadrul evenimentului "Dobrogea în bucate", vom avea ocazia să descoperim și să promovăm produse, rețete, obiceiuri și povești locale, ingrediente specifice și de sezon ale fiecărei regiuni, artizani ai gustului și tradițiilor, creatori de proiecte, locuri pentru experiențe culinare. Poveștile invitaților vor putea fi vizionate pe pagina de facebook Ziua Iei - Constanța.

Apoi, pe 22 și 23 iunie, mai mulți artiști fotografi vor prezenta Dobrogea din perspectiva lor. Cu Vlad Eftenie vom povesti despre arhitectura dobrogeană, iar despre tradiții și superstiții legate de Sânziene ne va spune mai multe părintele Marius Moșteanu.

"Această inițativă este menită să exprime autenticul în gastronomie, turism, arte și meșteșuguri pentru a valoriza patrimoniul culinar românesc", explică Liliana Sumănaru, organizatorul evenimentului Ziua Universală a Iei Constanța și colaborator La Blouse roumaine.

Miercuri, pe 24 iunie, Diana Slav ne va plimba la pas prin Dobrogea și ne va dezvălui care sunt cărțile pe care trebuie să le citim pentru a afla mai multe despre această regiune. De asemenea, Anca Ciuciulin va prezenta o poveste de om, despre tradiții, originalitate și autenticitate.

De asemenea, oricine dorește poate să transmită o fotografie cu tema iei, până duminică, 21 iunie, la adresa de e-mail [email protected].

"Vă rugăm să scrieți și câteva rânduri despre semnificația hainelor pe care le purtați și zona de unde provin. Fotografiile din comunitatea noastră vor fi incluse într-un album virtual care va fi prezentat în data de 24 iunie pe pagina Ziua Iei – Constanța. Vor face parte în același timp și dintr-un album global postat de comunitatea La blouse roumaine. Vă încurajăm să vă postați pozele individuale și pe conturile personale de social media și pentru un impact cât mai mare să o faceți chiar pe data de 24 iunie adăugând hashtagurile #acasalaorigini, #ZiuaIei2020 și #ziuaieiconstanța2020", transmise Liliana Sumănaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4054 secunde