Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie

258
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită pe 1 octombrie - oldmancoughingwifecomfortinggett-1633010315.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 1 Octombrie, încă de acum 30 de ani, se sărbătoreşte, în întreaga lume, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Obiectivul general al acestei zile este recunoaşterea persoanelor vârstnice ca o forţă în procesul de dezvoltare a societăţii, prin împărtăşirea experienţei şi cunoştinţelor acumulate de acestea şi, mai ales, prin creşterea participării lor la viaţa activă.

„Persoanele vârstnice sunt o resursă inepuizabilă de înţelepciune şi experienţă, cu toţii trebuind nu doar să recunoaştem acest fapt ci şi să întreprindem măsuri efective care să se adreseze acestei categorii sociale importante cu ajutorul căreia putem înţelege mai bine atât trecutul, cât şi prezentul şi în special viitorul. În toate societăţile, persoanele de vârsta a treia au jucat şi joacă un rol inestimabil, iar noi toţi le suntem datori pentru tot ceea ce au oferit de-a lungul vieţii lor.

Pe această cale, aducem un omagiu persoanelor vârstnice pentru imensa lor contribuţie în dezvoltarea societăţii din care facem parte cu toţii”, este mesajul transmis de colectivul Casei Judeţene de Pensii Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1229 secunde