Ziua Mondială a Apei, marcată și la Constanța

131
Ziua Mondială a Apei, marcată și la Constanța - ziuamondialaaapei-1395330952.jpg

Articole de la același autor

Mâine, Administrația Națională "Apele Române" prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral celebrează Ziua Mondială a Apei, pentru a aduce aminte tuturor cetățenilor de importanța deosebită pe care o are apa în existența, conservarea și dezvoltarea tuturor organismelor vii. 


În acest context va avea loc și evenimentul "ZIUA MONDIALĂ A APEI" din cadrul Proiectului  Educațional "Împreună  pentru un mediu curat" ediția a IV-a, eveniment înscris în Calendarul Județean al Activităților Educative 2014, parteneriat inter-instituțional pe probleme de protecție a mediului înconjurător, care va avea loc la Școala Gimnazială nr. 31 din Constanța. 


Anul 2014 abordează o temă de interes global "Apa și Energia", având în vedere că ambele sectoare sunt interdependente și într-o strânsă conexiune: pentru producerea de energie este folosit potențialul apei, iar pe de altă parte, aproximativ 8 % din producția de energie mondială este utilizată pentru captarea, tratarea și transportul apei către diferiții consumatori.


"Având în vedere toate aceste aspecte devine evidentă necesitatea identificării unor strategii comune cu implicare în cele două domenii de activitate, atât pentru valorificarea potențialului hidroenergetic, cât și pentru asigurarea atingerii și menținerii obiectivelor de mediu ale corpurilor de apă. Concluzia este mai mult decât evidentă: apa și energia au un impact esențial și semnificativ în asigurarea calității vieții", a declarat Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale "Apele Române".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde