X
X
Mai multe ştiri online:

Acasă la scafandrii militari. Laboratorul Hiperbar se modernizează

Ştire online publicată Miercuri, 27 Mai 2020. Autor: Sorin MIHALACHE
Centrul de Scafandri a început, luni, 25 mai, o nouă filă a scafandreriei românești. Laboratorul Hiperbar, din compunerea instituției de la Constanța, este inclus într-un proces de retehnologizare, care se va derula pe o perioadă de 24 de luni.

Scafandrii militari au marcat încheierea unei etape cu multe reușite, prin executarea unei scufundări demonstrative, în asistența membrilor echipei care, în urmă cu 35 de ani, în același loc, pe perioada a două săptămâni, a atins cea mai mare adâncime a unei scufundări în saturație realizate în România, 500 de metri, o premieră și un record național, informează Statul Major al Forțelor Navale.

XXX

Laboratorul Hiperbar din incinta Centrului 39 Scafandri a contribuit, în cele patru decenii de existență, la formarea a mii de scafandri militari, care au servit Armata României, prin participarea la misiuni naționale și internaționale și care au contribuit la dezvoltarea tehnologiei scufundării și a medicinei hiperbare.

Prin instalarea noilor echipamente, se va permite implementarea ultimelor tehnologii specifice și se va asigura, în continuare, statul de unicitate a unității Forțelor Navale, pe întregul teritoriu al României.

Noua organizare a Laboratorului Hiperbar va cuprinde două barocamere fixe și una mobilă, cu capacități cuprinse între patru și șase scafandri, precum și o serie de instalații de gaze și sisteme multimedia de comandă și control. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17040 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2677 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7023 secunde