X
X
Mai multe ştiri online:

Instrucție multinațională în vestul Mării Negre

Ştire online publicată Marţi, 21 Iulie 2020. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Forțele Navale Române participă cu corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian" și fregata "Regina Maria" la Exercițiul multinațional "Sea Breeze 20", care se desfășoară, în perioada 20 - 27 iulie, în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Odessa.

"Sea Breeze 20" este organizat și coordonat de către Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii și Forțele Navale Ucrainene, iar la acest exercițiu participă peste 20 de nave militare, 19 aeronave și ofițeri de stat major din Bulgaria, Georgia, Norvegia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, în total aproximativ 2.000 de militari. Exercițiul cuprinde scenarii de luptă antisubmarin, la suprafață și antiaeriană, manevre și evoluții navale, precum și secvențe de căutare și salvare vieți omenești pe mare, de reaprovizionare și de remorcare a unei nave aflate în dificultate.

Corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian", comandată de căpitan-comandorul Codrin Misăraș, cu un echipaj alcătuit din 79 de militari, a plecat duminică, 19 iulie, din portul militar Mangalia, iar la ceremonia de plecare a fost prezent locțiitorul comandantului Flotei, contraamiralul de flotilă Ion Condur, care a transmis echipajului navei mesajul șefului Statului Major al Forțelor Navale.

"Exercițiul multinațional «Sea Breeze 20» face parte din planul de măsuri de asigurare a securității Aliaților pe flancul estic al NATO și este un factor de dezvoltare a relațiilor bilaterale româno-ucrainene. Participarea constantă a Forțelor Navale Române la acest exercițiu anual, din anul 2013 până în prezent, se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare și de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru", explică reprezentanții Forțelor Navale Române.Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Armata. Onoare şi Patrie!

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17039 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2674 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8485 secunde