Antrenorul Florin Leonte lansează o provocare pentru amatorii de ciclism

"10 zile cu bicicleta la mare, 270 km pe zi"

2430
Cicliștii amatori, dar și cei de performanță legitimați la cluburile constănțene sunt invitați să participe la manifestarea sportivă "10 zile cu bicicleta la mare, 270 km pe zi", pe traseul București - Urziceni - Slobozia - Constanța și retur, care se desfășoară în perioada 4-13 iunie 2010, cu scopul de a face ture la mare sau de antrenament.
"Cicliștii pot merge o parte din traseul de start sau de sosire, o zi întreagă, mai multe zile sau întreg traseul pe cele zece zile planificate, conform regulamentului de desfășurare", a declarat Florin Leonte, antrenor în cadrul CS Voința București, club care, alături de Federația Română de Ciclism și Triatlon și Asociația "Bate șaua să priceapă iapa", organizează acțiunea.
Plecarea va avea loc în data de 12 iunie, la ora 6.00, din București, cu sosire în Slobozia, în jurul orei 9.30, urmând ca, la ora 10.00, să se plece din Slobozia. Viteza medie de deplasare va fi de 30-32 km/oră (unde se poate - 35 km/h).
La Constanța, sosirea va fi până la ora 15.15, pentru a participa la festivitatea finală de premiere a Turului Ciclist al României, ce va avea loc la ora 15.30, la Sala Sporturilor. Pe 13 iunie, se face întoarcerea la București.
"Prin asemenea acțiuni, ne-am propus să încurajăm practicarea ciclismului de masă și de performanță și antrenarea cicliștilor în cadrul programului de pregătire, atât a celor legitimați, cât și a celor amatori. Vrem să promovăm mersul cu bicicleta, ca mijloc de transport alternativ ecologic, nepoluant, pentru un mediu mai curat și mai sănătos. Fiecare participant la eveniment își stabilește distanța pe care se deplasează, obiectivul principal fiind mersul în formație. Nu este o activitate gen concurs, ci o posibilitate de antrenament sau de a face o tură la mare, în mod grupat. Fiecare participant se încadrează în programul stabilit, cu respectarea specificațiilor pe care le dă organizatorul pe timpul desfășurării acțiunii, privind organizarea și viteza de deplasare a plutonului, locurile de oprire pentru alimentare pe traseu, pauze sau remedierea pe-nelor", a explicat profesorul Leonte.
v v v
În vârstă de 43 de ani, Florin Leonte este antrenor voluntar de ciclism în cadrul Clubului Sportiv Voința București. A absolvit Insti-tutul de Marină "Mircea cel Bătrân", Constanța - 1985 și este licențiat al Facultății de Educație Fizică și Sport, ANEFS București - 1996.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Mai 2010
Stire din Sport : Un Cioban tare-n spițe!
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Atenție, duminică vin cicliștii!
Pagina a fost generata in 0.4579 secunde