20 de ani de la ultimul titlu cucerit de rugby-ul constănțean

1002

Articole de la același autor

Pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la cucerirea ultimului titlu de campioană națională, performanță reușită de CS Farul Coonstanța, foștii jucători se întâlnesc sâmbătă, 5 august, de la ora 10, pe stadionul de rugby "Mihail Naca" din strada Primăverii, pentru un meci demonstrativ de old-boys. 


Evenimentul este organizat cu sprijinul Clubului Sportiv Farul Constanța, la inițiativa directorului Ilie Floroiu și a foștilor jucători. Înainte de începerea partidei se va ține un moment de reculegere pentru cei care au părăsit această lume, antrenorii emeriți: Mihail Naca și Vasile Bercu, foștii internaționali: Adrian Tinca, Laurențiu Rotaru, Nicușor Dinu, Iancu Băcioiu, Gheorghe Celea, Emilian Grigore.


Clubu Sportiv Farul Constanța este una dintre cele mai titrare echipe din rugby-ul românesc, alături de Steaua București, Dinamo București și Baia Mare și care a cucerit șase titluri de campioană în sezoanele 1974/1975, 1975/1976, 1977/1978, 1985/1986, 1994/1995 și 1996/1997. Pe lângă aceste titluri, în decembrie 1986, Farul Constanța a obținut locul doi la turneul Masters din Franța, la care au participat cele mai bune echipe din lume. Toulouse și Agen (campioana, respectiv vicecampioana campionatului francez), CA Banco de la Nacion (campioana Argentinei), Farul Constanța (campioana României), Fiji Barbarians, L"Aquila (Italia), Ponsonby (campioana din Noua Zeelandă) și West Brisbane (Australia). Practic, întrecerea a fost precum un Campionat Mondial al cluburilor.


Ultima echipă campioană la rugby a Farului era pregătită de Mihail Naca – antrenor, Ion Viespe – medic, Dan Cabuz – kinoterapeut și jucătorii – Laurențiu Rotaru, Marian Plugaru, Cristian Constantin, Vasile Butuc, Valeriu Chiriță, Florin Cojocaru, Adrian Moldoveanu, Daniel Chiriac, Erdinci Septar, Ionuț Ruxanda, Daniel Iacob, Mironel Colioglu, Adrian Gârbu, Iulian Soceanu, Mihai Foca, Sorin Trancă, Cristian Dragomir, Vasile Bezărău, Mihai Ciolacu, Adrian Tinca, Dorin Talabă, Nicolae Fulina, Emil Florea, Cătălin Sasu, Marius Picoiu, Aurelian Stan, Vasile Brici, Ionel Calancea, Marian Dumitru, Marian Apostol, Ionuț Chițu și Marius Codea.


"S-au scurs, parcă într-o clipită, 20 de ani de când Farul a cucerit ultimul titlu de campioană, o performanță la care, la ora actuală, nu mai putem visa. Au rămas amintirile, iar mulți dintre componenții generației ’97, precum Vasile Bezărău, Nicolae Fulina, Cristian Brănescu, Mihai Foca, Emil Florea se vor reîntâlni și vor rememora acea ultimă campanie de succes. Sigur, vor fi invitați și din alte generații, precum Petre Ianusevici, Costică Borșaru, Romeo Bezușcu, Adrian Pllotschi sau Cornel Vasile", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marian Nache. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2927 secunde