34 de „stejari” convocaţi pentru meciul cu Polonia, primul din Rugby Europe Championship 2023

98
34 de „stejari” convocaţi pentru meciul cu Polonia, primul din Rugby Europe Championship 2023 - 1-1674990417.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României va debuta în prima competiţie din acest sezon: Rugby Europe Championship (REC). „Stejarii” vor întâlni, pe 4 februarie, pe teren propriu, Polonia, iar pentru această partidă, staff-ul tehnic a selecţionat un lot alcătuit din 34 sportivi - 19 în pachetul de înaintare şi 15 pe linia de trei-sferturi.

De remarcat convocarea în premieră a lui Thomas Creţu, de la Stade Francais Espoirs, a lui Andrei Mahu, de la Perpignan, a tânărului Alexander Dinu, de la Massy Espoirs, precum şi revenirile în lot ale lui Marius Antonescu, după o accidentare, şi lui Vlad Nistor. De asemenea, după ce a evoluat cu România A în amicalul cu Italia A, Robert Irimescu face parte din lotul „stejarilor”. Doi dintre jucătorii convocaţi, Ovidiu Cojocaru şi Jason Tomane, se pregătesc şi ei cu echipa, fiind în revenire după accidentări.

„Este primul meci în Rugby Europe Championship, primul cu noul staff şi vrem să facem o partidă cât mai bună pe teren propriu. Este important să debutăm cu dreptul în noua competiţie. Obiectivul este clar, trebuie să adunăm maximum de puncte în partida cu Polonia şi sperăm să putem să îi facem pe jucători să înţeleagă cât mai bine sistemul de joc, mă refer aici la cei din Franţa, pentru că cei din România care s-au pregătit în cele două săptămâni cu reprezentativa secundă cunosc deja acest sistem.

În ceea ce priveşte selecţia, de la început am zis că suntem în căutare de jucători, trebuie să îi vedem pe toţi, pentru că în momentul în care îi vezi fizic la antrenamente, vezi cum se adaptează, ai deja o altă perspectivă. Dorim să vedem cât mai mulţi jucători la echipa naţională, ne dorim ca pentru primele trei meciuri să avem toţi jucătorii din Franţa pentru a-i vedea cum se adaptează la planul de joc, la ceea ce le cerem, pentru a avea continuitate ca joc şi ca integrare în sistem”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, antrenorul principal Eugen Apjok.

Începând cu sezonul 2023, REC se va desfăşura într-un nou format, echipele fiind împărţite în două grupe. În urma clasamentului de după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în semifinale pentru accederea în marea finală, în timp ce ultimele două clasate din fiecare grupă vor juca în semifinale, apoi în meciurile de clasament.

România este repartizată în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Ţările de Jos, Spania şi Germania.

România va participa, anul acesta, şi la Cupa Mondială din Franţa, competiţie care va avea loc între 8 septembrie şi 28 octombrie. România se află în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi Tonga. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3935 secunde