ACS Marina a adus, la Constanţa, patru titluri europene la Ju-Jitsu

6659
ACS Marina a adus, la Constanţa, patru titluri europene la Ju-Jitsu - fond-marina-1712863162.jpg

Articole de la același autor

Sportivii clubului de Ju-Jitsu, ACS Marina Constanţa, au participat cu brio la Campionatul European care a avut loc la Piteşti. Cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport și sub auspiciile Uniunii Europene de Ju-Jitsu (JJEU), acest prestigios eveniment găzduit de „Pitești Arena” a beneficiat de prezența a peste 1400 de persoane membre a 28 de delegații, transformând Piteștiul în capitala europeană a Ju-Jitsu, timp de 4 zile.

Peste 1057 de sportivi, cu vârste sub 21 de ani, au concurat în perioada 5-7 aprilie la 4 probe ceea ce face acest Campionat European ca fiind cel mai mare Campionat European organizat vreodată la disciplina Ju Jitsu.

Nouă sportivi din cadrul ACS Marina Constanța au fost selecționați în lotul național al României care a participat la în perioada 4-7 aprilie la Campionatul European de Ju-Jitsu 2024 (U16, U18 & U21), delegația României ocupând la final locul 2 pe națiuni din 28 de țări participante.

După o luptă teribilă de a se menține în categoria de greutate, Miruna Iuga a confirmat titlul de campioană Europeană obținut în anul 2023 în Franța și a reuşit o performanță rară de a-și menține titlul la aceeași categorie de vârstă și greutate, U16, 52 kg. Încărcată de emoție a reușit să găsească resurse și a câştigat categoria fără probleme. Cântarul a fost un adversar redutabil pe care l-a învins cu brio.

Gabriel Rusu s-a motivat extraordinar și a dominat categoria cu meciuri foarte bune și un nivel tehnic foarte ridicat. Într-o zi de senzație, Gabi a câştigat meciurile prin superioritate tehnică și a devenit campion european. De menționat că sportivul constănţean este medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu din anul 2023 din Kazakstan.

Teodor Vasilescu a arătat o constanță caracteristică luptătorilor profesioniști și a dat dovadă de aceeași impredictibilitate atât pentru adversar cât și pentru antrenor uneori. Meciuri foarte bune cu final fericit pentru micul campion care își respectă statutul de favorit.

Raul Spulber a început ezitant categoria dar mânat de dorința de a cuceri o medalie la el acasă a recuperat pe parcurs iar cumulul de puncte și de meciuri i-a adus medalia de aur micului campion.

Teodor Carabineru a început şi el ezitant și a pierdut primul meci în care nu a mers mai nimic din ce a antrenat.

Attila Danazili este unul din cei doi sportivi ai clubului constănţean care a ratat finala campionatului European la un punct și la un meci de infarct împotriva unui francez care a devenit campion european. Deși este la primul campionat european, faptul că a reuşit victorii pe linie până în semifinale îi dă speranţe mari pentru viitor.

Ștefan Avram confirmă forma bună prin meciuri de senzație. Totuși a pierdut primul meci împotriva unui sportiv din Slovenia pe care ulterior l-a învins în recalificări, apoi a câştigat cinci meciuri până în finala de bronz pe care a pierdut-o la diferență de un punct împotriva unui sportiv din Suedia.

Robert Andrei a fost pentru prima dată la un campionat de o asemenea anvergură şi cu două meciuri câştigate şi două pierdute a încheiat competiţia cu bine.

David Dorneanu a prins o zi nefastă și adversari redutabili și a părăsit competiția devreme cu foarte multe lecții învățate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8451 secunde