Concurs Adan țintește cu Irinel Orăscu Jocurile Olimpice

1665

Articole de la același autor

Deși înființat de doar 2 ani, clubul de box Adan Constanța a strâns deja 7 medalii la competițiile naționale, iar marea ambiție a tinerei grupări este participarea la Jocurile Olimpice din 2012, prin Irinel Orăscu, un pugilist care promite foarte mult.

BC Adan funcționează din 2006, antrenamentele desfășurându-se în incinta Grupului Școlar Cooperatist (str. Caraiman nr. 1). Antrenorul celor 16 pugiliști (de la copii la tineret) este experimentatul Aurel Simionescu (63 ani), fost la Mira Agigea, cel care l-a descoperit și modelat pe olimpicul Ionuț Gheorghe. În conducere, doi oameni care știu cu ce se mănâncă boxul, ambii foști pugiliști, ambii foști elevi ai lui Simionescu: președinte - Dan Aionesei (a făcut box la Farul); manager sportiv - Dan Cornea (vice-campion național în 1998, la Mira).
Vedeta actuală a clubului este Irinel Orăscu (17 ani, din Adamclisi), care a cucerit trei medalii până acum: aur la Naționalele de copii din 2006 și la Cupa României din acest an (la juniori) și bronz la CN de copii din 2007. Acum 2 ani, Cristina Alexandru a obținut și ea locul 3 la Naționale, iar ultimele 3 medalii din zestrea de 7 a tânărului club au venit de curând, de la Oradea, de la Naționalele de copii. Cristian Toma a luat aur, Ionuț Titilia argint, iar Cristian Bodo bronz.
"Am înființat acest club la inițiativa maestrului Simionescu și din dorința de a ajuta boxul, care, în general, nu străbate o perioadă prea bună. Spiritul veșnic tânăr al lui Simionescu m-a motivat să formez o echipă tehnică și managerială cu care sperăm să devenim vizibili în pugilismul românesc și internațional. La ora actuală, cel mai bun sportiv al nostru este Orăscu, dar vin și alții din urmă. Subliniem sprijinul pe care l-am primit până acum de la DSJ Constanța și de la Asociația Județeană de Box. Suntem convinși că vor fi alături de noi și în continuare, pentru a ne atinge obiectivele comune de performanță", a declarat, pentru "Cuget Liber", Dan Aionesei.
Majoritatea copiilor care se pregătesc la BC Adan sunt din Constanța, excepția fiind Orăscu, dar și celălalt campion, Cristian Toma (din Fetești). Orăscu este component al lotului național de tineret și trebuia să participe în acest an la Europenele de cadeți din Bulgaria, însă a fost oprit acasă de interesele de la lot.
"Ca și cu Ionuț Gheorghe, vreau să merg până la capăt și cu Orăscu și să prindem Olimpiada", ne-a spus Simionescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6022 secunde