România și alte șapte țări europene propun UE adoptarea modelului lor de cooperare polițienească

323

Articole recomandate

Cele opt țări din Europa Centrală și de Est membre ale Forumului de la Salzburg, printre care și România, vor propune propriul exemplu de cooperare polițienească la următoarea reuniune a miniștrilor de interne ai Uniunii Europene, a declarat ministrul austriac de interne, Maria Fekter.
Această organizație regională din care fac parte miniștrii de interne ai Austriei, Bulgariei, Cehiei, Ungariei, Poloniei, României, Slovaciei și Sloveniei, a luat decizia la finalul unei reuniuni de trei zile de la Heviz, în Ungaria.
"Țările din Forumul de la Salzburg au decis să propună UE", la următoarea reuniune a miniștrilor de interne, "modelul lor de cooperare polițienească din Europa Centrală", a declarat Fekter într-un comunicat citat de AFP.
Centrele comune de cooperare polițienească înființate de țări vecine sau patrulele mixte de-a lungul frontierelor interne UE "trebuie să devină normă în Europa", a apreciat ministrul austriac.
Forumul de la Salzburg preconizează, de asemenea, o facilitare a schimbului de informații cu privire la crima organizată și imigrația ilegală, potrivit ministrului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2474 secunde