Campionatul Naţional de Rally Raid şi 4V Rally Raid Championship 2022

Adrenalină! Cei mai tari piloţi de raliu îşi turează motoarele la Constanţa

597
Adrenalină! Cei mai tari piloţi de raliu îşi turează motoarele la Constanţa - 1-1661428071.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 100 de automobilişti, piloţi şi copiloţi, se vor întrece, în week-end, în Dobrogea, în cadrul Campionatului Naţional de Rally Raid şi a 4V Rally Raid Championship 2022, la clasele SSV, Auto, Moto şi Quad, atât la profesionişti, cât şi la Promo.


„Constanţa devine în ultimul week-end din această vară «punctul zero» al sporturilor cu motor din România.
La fel ca şi în anii trecuţi, judeţul Constanţa se dovedeşte a fi gazda perfectă pentru pasionaţii de rally raid din România şi nu numai. Un rol important în acest sens îl joacă relieful foarte ofertant, care solicită atât abilitatea de a conduce a concurenţilor, cât şi potenţialul maşinilor sau motocicletelor. De asemenea, toate etapele de concurs organizate până acum s-au ridicat la standardul întrecerilor internaţionale.


Astfel, timp de patru zile, sub organizarea Asociaţiei Club Sportiv 4V Motorsport, împătimiţii rally raid-ului din întreaga ţară se vor afla la Constanţa, unde îşi vor tura motoarele şi îşi vor demonstra îndemânarea în cadrul etapei cu numărul doi din Campionatul Naţional de Rally Raid.


Capul de afiş al întrecerii va fi deţinut de echipajul de la clasa auto care îl are în componenţă pe unul dintre membrii trupei Paraziţii, Ion Ştefan Cătălin (Cheloo), care este copilotul lui Mihai Ban. De altfel, cei doi au şi concurat în faimosul Raliu Dakar”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport.


Printre participanţi, se regăsesc şi campionii en-titre ai competiţiei, Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha, care speră să îşi păstreze supremaţia şi după acest sezon. Aceştia vor avea însă adversari de calibru, atât din ţară, cât şi de peste hotare, la start urmând să se alinieze şi echipaje din Italia şi Ucraina.


Joi, 25 august, seara, este programată sosirea primilor concurenţi, urmând ca vineri, 26 august, dimineaţă, în parcul amenajat în parcarea de lângă Plaja Modern, să aibă loc înscrierile şi verificările vehiculelor. Startul prologului se va da, tot vineri, din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja şi se va desfăşura pe o distanţă de patru kilometri, apoi, în prima rundă, concurenţii se vor întrece pe o distanţă de 50 de kilometri. Sâmbătă, 27 august, de la primele ore ale dimineţii, aceştia vor pleca tot din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja într-o cursă care se va desfăşura pe nu mai puţin de 360 de kilometri.
Festivitatea de premiere va avea loc, duminică, 28 august, în staţiunea Mamaia, pe yachtul Alezzi.


XXX


În paralel, va avea loc şi etapa a treia a 4V Rally Raid Championship 2022, întrecere care s-a desfăşurat anterior în împrejurimile municipiilor Sibiu şi Focşani.


Foto: Facebook / Călin Cămărăşan / Ace of Spades Racing


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2797 secunde