Adrian Mutu a fost depistat pozitiv și după meciul cu Lazio

1111
Adrian Mutu a fost depistat pozitiv și după meciul cu Lazio - 2502a221af43f6234db8d4da4b0bd21d.jpg
Pe lângă controlul antidoping de pe 10 ianuarie, efectuat după meciul Fiorentinei cu Bari, "Briliantul" a picat și testul de pe 20 ianuarie, de la meciul din Cupă cu Lazio, substanța interzisă fiind aceeași.

Vineri, CONI (Comitato Olimpico Nazionale Italiano) a arătat, într-un comunicat, că în urma controlului efectuat la cererea Comitetului de Control Antidoping, pe 20 ianuarie 2010, la Florența, cu ocazia meciului din Cupa Italiei, dintre Fiorentina și Lazio, s-a constatat un caz de dopaj, primul eșantion analizat relevând prezența de metaboliți ai sibutraminei la Mutu, care marcase două goluri în victoria cu 3-2 a echipei sale.
Amenințat de o suspendare care poate ajunge și la patru ani, ceea ce ar însemna, practic, finalul carierei, Mutu își susține nevinovăția. "Unele momente în viață nu pot fi descrise în cuvinte. Tot ce se va lămuri este că nu sunt vinovat. Am nevoie de liniște pentru a-mi pregăti apărarea", a scris fotbalistul pe Facebook.
Suspendat provizoriu până la limpezirea situației, Adrian nu va fi plătit de Fiorentina în această perioadă, regulamentul de ordine interioară al formației toscane prevăzând că jucătorii scoși din competiție din cauza dopajului sunt tăiați și de la bani. Salariul anual al lui Mutu este de două milioane de euro, iar impresarii săi doreau o mărire de contract de până la 3,5 milioane de euro.

"E recidivist"
Vineri, înainte ca rezultatul de la al doilea test să fie făcut public, Giuseppe Capua, președintele Comisiei Anti-doping a Federației Italiene de Fotbal, a declarat că Mutu ar putea scăpa ieftin, doar cu trei luni de suspendare, dacă se va considera că nu face parte din categoria recidiviștilor.
"S-ar putea ca recidiva să nu existe, în sensul că testul realizat în Anglia era unul dispus de Chelsea, iar din punct de vedere juridic ar putea să nu intre în contextul controalelor care se fac în Italia. Deci s-ar putea să existe portițe pentru a nu asocia acest tip de analize celor deja verificate în Anglia. Ar putea exista diferențe de natură birocratică, iar sancțiu-nea ar putea fi mai lejeră. Cred că s-ar putea ajunge la trei luni de descalificare", a spus Capua.
Descoperirea sibutraminei și la cel de-al doilea test schimbă însă datele problemei, este de părere Ioan Drăgan, fostul director al Agenției Anti-Doping. "Reapariția aceleiași substanțe la doar zece zile de la primul test exclude ipote-za de a fi fost găsit un rest de substanță de atunci. Sibutramina se elimină foarte repede din organism. Deci Mutu e recidivist", a spus Drăgan.

"Sibutramina nu apărea pe prospect"
Substanța interzisă se afla în pastilele de slăbit trimise de mama jucătorului, Rodica Mutu, care susține însă că sibutramina nu apărea pe prospect. Apărarea "Briliantului" se va baza pe acest fapt, ținând cont că un precedent similar a fost rezolvat în favoarea unei sportive descoperite dopate.
"Este vina celor care au fabricat medicamentul. Pe prospect nu apărea nimic. Pe cutie scrie că este produs naturist. Nu scrie că ar conține substanțe interzise. Nu a fost ceva intenționat", a spus Rodica Mutu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3731 secunde