Adrian Mutu, depistat pozitiv la un test anti-doping

525
Adrian Mutu, depistat pozitiv la un test anti-doping - cddf97a969951d5d4db2728c7894524b.jpg
Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină, în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunțat, ieri, Comitetul Olimpic Italian (CONI). Testul a fost făcut de laboratorul din Roma, iar acum se așteaptă analizarea probei B pentru confirmare.
Partida Fiorentina - Bari s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru echipa gazdă. Fotbalistul român a fost titular în acel meci și a marcat în minutul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.
Ieri, Mutu s-a oprit din ședința de pregătire imediat ce s-a aflat știrea că a fost prins dopat. A fost preluat de medicul echipei toscane, Paolo Manetti, și team-managerul Roberto Ripa, pentru a da explicații. Directorul sportiv Pantaleo Corvino a rămas șocat: "Dar ce naiba mai e și asta", a replicat oficialul viola, aflat în negocieri pentru ultimele mutări în mercato.
Adrian Mutu (31 de ani) este recidivist și riscă, potrivit Codului Mondial Antidoping (WADA), o suspendare pe o perioadă cuprinsă între un an și patru ani. Atacantul român a mai fost depistat pozitiv în 2004, atunci când evolua pentru Chelsea, iar clubul londonez a renunțat la serviciile sale.
Mutu a fost suspendat șapte luni de federația engleză, pentru consum de cocaină, și, după ispășirea pedepsei, a semnat cu Juventus Torino din postura de jucător liber. Pentru el, a urmat apoi o perioadă teribilă prin tribunale, Chelsea cerându-i daune în valoare de 17 milioane de euro!

Ce este sibutramina?
Sibutramina este un inhibitor neurotransmițător care reduce asi-milarea de serotonină (cu 53%), norepinefrină (cu 54%) și dopamină (cu 16%), crescând nivelul acestor substanțe în sinapsele neurale și inducând senzația de sațietate, influențând apetitul. Sibutramina este derivat de amfetamină, care, într-o cantitate necontrolată, poate provoca persoanelor ce iau acel supliment alimentar tot felul de efecte secundare, precum nervi, irascibilitate, probleme de ritm cardiac și lipsa poftei de mâncare.
Pe 22 ianuarie, Agenția Europeană pentru Medicamente a cerut sus-pendarea licenței pentru comercializarea pastilelor de slăbit ce conțin sibutramină, o substanță care poate provoca accidente cardiovasculare.

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, cel care l-a reprezentat pe Adrian Mutu în precedentul caz de dopaj, a declarat, ieri, că nu crede zvonul potrivit căreia atacantul român a fost depistat pozitiv cu sibutramină.
"Am auzit și eu acum de acest lucru, dar poate nu e adevărat. Eu spun să așteptăm, să vedem dacă se confirmă. Nu pot să cred un astfel de zvon", a spus fostul impresar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sport : Mutu a însoțit România în Franța
Pagina a fost generata in 0.8611 secunde