Un proiect din care s-a ales praful: echipa CSM a fost retrasă din Liga Națională

Handbalul la Medgidia, precum un pur-sânge cu piciorul rupt

1743
Handbalul la Medgidia, precum un pur-sânge cu piciorul rupt - 39cd07db4e46ea3704abae9980d11b92.jpg
La sfârșitul acestei săptămâni, se reia Liga Națională de handbal masculin. Din păcate, județul nostru a rămas doar cu o singură reprezentantă, campioana HCM Constanța, în timp ce echipa CSM Medgidia s-a retras din competiție.

Nimeni și nimic n-a mai putut salva de la "înec" pe CSM Medgidia, o echipă de handbal masculin care, nu cu mult timp în urmă, juca în cupele europene. Din păcate, lipsit de sprijin financiar și abandonat de autoritățile locale, nucleul creat de antrenorul Ion Crăciun s-a destrămat, chiar și tehnicianul plecând să pregătească pe Minaur Baia Mare.
În turul actualei stagiuni, CSM Medgidia s-a chinuit mai rău decât un armăsar de curse care și-a rupt piciorul. Poate fi considerată o performanță că tinerii handbaliști conduși de antrenorul-jucător Florin Cazan s-au prezentat la meciuri, dar situația nu putea continua la nesfârșit. În iarnă, lucrurile s-au lămurit, președintele secției de handbal, Eugen Voineagu, anunțând că echipa a fost retrasă din campionat.
Zilele trecute, reprezentanții administrației locale și ai DSJ Constanța au avut planificată o întâlnire cu staff-ul conducător (sau ceea ce a mai rămas din el) al clubului, discuțiile neavând însă o finalitate fericită.
"La întâlnire, au venit numai trei din cei 14 membri fondatori. S-a constatat că întreținerea echipei de handbal masculin are un cost ce depășește puterile municipalității. Președintele Voineagu și Primăria Medgidia, care au dus greul în ultimii ani, nu mai pot asigura finanțarea echipei, care a fost retrasă din Liga Națională. Clubul va fi reorganizat, secția de fotbal va activa numai la nivel de copii și juniori, iar în curând, va fi (re)deschisă secția de box. Vom purta discuții cu reprezentanții companiei Lafarge, să vedem în ce măsură s-ar putea implica. Primarul Marian Iordache a explicat că trebuie gândită o strategie în funcție de prioritățile municipiului, de nevoile cetățenilor. Nu putem obliga pe nimeni să investească în sport", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul coordonator al DSJ Constanța, Elena Frîncu.
Discuțiile dintre părțile implicate în acțiunea "Salvați CSM Med-gidia!" se vor relua luni, 1 februarie, la ora 16.00.
***
Astăzi, se joacă primele două partide din cadrul etapei a 14-a, prima a returului, a Ligii Naționale de handbal masculin. La Sala "Lucian Grigorescu" din București, Dinamo primește replica Stelei (ora 18.00, în direct la Digi Sport), iar la Satu Mare, CSM-ul local întâlnește pe SCM Brașov, în duelul nou-promovatelor.
Celelalte meciuri ale rundei se vor disputa după următorul program: sâmbătă, 30 ianuarie: HC Odorhei - HCM Constanța (ora 12.00, în direct la Digi Sport), Bucovina Suceava - Pandurii Târgu Jiu, U Cluj - HC Minaur Baia Mare; duminică, 31 ianuarie: Știința Bacău - UCM Reșița.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Anihilați-o pe Ada Moldovan!
Pagina a fost generata in 0.3808 secunde