CS Tomis Constanța - Rulmentul Brașov 34-26, în Liga Națională de handbal feminin

Au făcut KO o echipă din care a mai rămas doar numele

1218
Au făcut KO o echipă din care a mai rămas doar numele - 291806ebb9de8fe92dc92a02a2b46b5a.jpg

Articole de la același autor

În campionatul de handbal feminin, lupta pentru calificarea în cupele continentale
este mai încinsă ca niciodată. În ciuda crizei economice, nu mai puțin de opt echipe, printre care și CS Tomis Constanța, vor să facă performanță și să prindă
trenul de Europa.

Meci la discreția handbalistelor de la CS Tomis, sâmbătă, la Sala Sporturilor, unde constănțencele au primit vizita Rulmentului Brașov, întâlnire contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naționale.
Gazdele au pornit ca din pușcă și nu lăsat nicio șansă elevelor Marianei Tîrcă, la pauză tabela indicând un avantaj de șase goluri pentru CS Tomis, 19-13. Fetele antrenate de Goran Kurteș și Victor Dăbuleanu au menținut ritmul și în repriza secundă, au jucat și pentru public, la spectacol, câștigând finalmente cu scorul de 34-26. O victorie logică, împotriva unei formații rămase fără sprijin financiar și care, dintr-o candidată la titlu, intră, încet-încet, în lupta pentru evitarea retrogradării.
Celelalte rezultate ale rundei: HC Zalău - Cetate Deva 22-20, Rapid București - Oltchim Râmnicu Vâlcea 17-49, HCM Baia Mare - Universitatea Cluj 22-22, HC Oțelul Galați - HC Dunărea Brăila 24-28, Universitatea Reșița - Știința Bacău 31-27, HCM Roman - HCM Buzău 33-20.
În clasament, CS Tomis ocupă locul 7, cu 12 puncte. Lideră este Oltchim (22 p), urmată, în ordine, de HCM Roman, HCM Baia Mare, U Cluj, Dunărea Brăila și HC Zalău, toate cu 15 p, departajate de golaveraj.
Etapa viitoare (miercuri, 27 ianuarie, de la ora 16.00), CS Tomis va întâlni, în deplasare, pe Dunărea Brăila.
***
Echipa de handbal masculin HCM Constanța a susținut, week-end-ul trecut, la Bacău, două partide amicale, în compania prim-divizionarei Știința. Sâmbătă, campioana României s-a impus cu scorul de 34-32, după ce, la pauză, moldovenii aveau avantaj minim, 14-13, iar duminică, victoria a revenit tot băieților lui Zoran Kurteș, 33-21.
Constănțenii au intrat în linie dreaptă cu pregătirile înainte de reluarea Ligii Naționale. Săptămâna aceasta, ei se vor antrena la Sala Sporturilor, iar pe 31 ianuarie, în prima etapă a returului, vor întâlni, în deplasare, pe HC Odorhei.
Altfel, secundul HCM-ului, Eden Hairi, participă, de astăzi și până miercuri, la un seminar al tehnicienilor, eveniment care se desfășoară în capitala Austriei, Viena, iar cu această ocazie, va urmări și câteva meciuri de la Campionatul European de handbal masculin.
***
Echipa de handbal masculin UCM Reșița (antrenor, Aihan Omer) a câștigat Cupa Banatul, competiție care s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, la sala "Constantin Jude" din Timișoara.
Formația "Turcului" a reușit trei victorii: 33-24 cu Steaua Roșie Belgrad (Serbia), 32-28 cu Pick Szeged (Ungaria) și 35-29 cu Poli Timișoara.
***
HC Minaur Baia Mare, echipă antrenată de constănțeanul Ion Crăciun, s-a clasat pe locul secund la Cupa Energia, turneu disputat, în week-end-ul trecut, la Târgu Jiu. Minaur a învins pe Steaua, 26-25, și pe Dinamo, 43-31, dar a fost înfrântă (27-34) de Pandurii Târgu Jiu, formație care a și cucerit trofeul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Oltchim, repartizată în "grupa morții"
Pagina a fost generata in 0.9478 secunde