Divizia Națională de rugby juniori sub 18 ani

Adrian Pllotschi vrea să urce pe podium echipa LPS-ului

1143
Adrian Pllotschi vrea să urce pe podium echipa LPS-ului - 6f555667001fd239a4edbb3856e86489.jpg
Echipa de rugby juniori sub 18 ani a LPS "Nicolae Rotaru" CSS a pornit ca din pușcă noul sezon de campionat. Constănțenii au obținut două victorii în primele două runde și nu concep să rateze calificarea la turneul final.

Întărită, în toamnă, cu jucători de la Callatis Mangalia și CS Năvodari, formația Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" CSS anunță că reintră în lupta pentru podiumul Diviziei Naționale de rugby juniori U18.
Două runde s-au scurs din actuala stagiune, iar formația de pe litoral, antrenată de Adrian Pllotschi și Virgil Năstase, a bifat tot atâtea succese, ambele la București. Mai întâi, constănțenii s-au impus, la limită, cu scorul de 18-17, în fața Metrorex-ului, la capătul unui joc dur, dar bine condus de arbitri. Toate punctele LPS-ului au venit din lovituri de penalitate, eseurile fiind păstrate pentru meciul următor, când a venit rândul Stelei să se în-cline. Trupa de la malul mării a câștigat cu 26-9, ținându-i la distanță pe roș-albaștri de 22-ul propriu.
Formula de bază folosită de tehnicienii constănțeni în cele două întâlniri i-a inclus pe Catrangiu, Florea, Țăranu, Banciu, Florin Ion, Ștefan, Iordan, Ogea, Bebu, Duda, Istrate, Tiron, Husein, Baieră și Scripcariu. De asemenea, au mai fost folosiți Jianu, Mocanu, Croitoru și Boldescu.
"Pentru acest sezon, obiectivul nostru este calificarea la turneul final, iar mai apoi, clasarea pe unul dintre locurile 1-4. Sunt cluburi care fac mult tam-tam pe seama titlului, dar noi suntem mai modești, lăsăm să vorbească rezultatele și prestațiile din teren. Avem la dispoziție un nucleu de jucători de valoare, care evoluează de doi ani împreună", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Adrian Pllotschi.

Terenul din "Badea Cârțan", în stare jalnică
Fostul internațional român, care a participat cu reprezentativa "stejarilor" la prima ediție a Cupei Mondiale (Noua Zeelandă, 1987), a vorbit și despre condițiile grele în care joacă acești copii.
"Conducerea liceului face mari eforturi pentru a ne asigura transportul pentru deplasări. Mai găsim un autocar la DSJ, la CS Farul, mer-gem la meciuri în ziua respectivă, cu pachețel de acasă. Peste acest impediment am trece mai ușor. Marea problemă este cea a terenului. În Badea Cârțan, impresia pe care o lasă stadionul este jalnică. Aproape un sfert dintre jucători, unii chiar cu mare potențial, sunt pierduți prematur pentru rugby. O parte din cauza accidentărilor, iar alții sunt retrași de părinți, care nu vor să-și vadă copiii pe maidan, printre gunoaie și bălării. Și cam au dreptate", a explicat Pllotschi, care nu a dorit să facă absolut niciun comentariu (publicabil) vizavi de sezonul ratat al Farului, echipă al cărui tricou l-a îmbrăcat în perioada de glorie.

Urmează meciul cu Grivița
Etapa viitoare (duminică, 4 octombrie), LPS stă, urmând a reveni în competiție abia în etapa a patra, când va întâlni, tot în deplasare, pe Grivița București.
"Este un meci foarte important, iar dacă vom câștiga, vom lua o opțiune serioasă în ceea ce privește accesul în turneul final. Le-am spus băieților să se pregătească bine și să joace fără frică", a declarat Adrian Pllotschi.
Divizia Națională de rugby juniori U18 include trei serii: Muntenia / Dobrogea (în care activează patru echipe din București și LPS Constanța), Moldova și Transilvania. La turneul final, se vor califica opt formații: trei din Muntenia / Dobrogea, trei din Moldova și două din Transilvania. Până atunci, campionatul se desfășoară în sistem tur-retur, toamnă-primăvară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Ne-au furat victoria!"
Pagina a fost generata in 1.7447 secunde