Concurs Agendă olimpică - medaliile JO de Iarnă 2010

271

Articole recomandate

l Toate medaliile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2010 au fost fa-bricate prin intermediul Monetăriei din Ottawa.
l A fost nevoie de un an de planificare, inovare și dezvoltări de prototipuri pentru a aduce pro-iectele ambițioase ale medaliilor la viață și trecerea efectivă a lor în producție.
l Există un număr total de 615 medalii pentru Jocurile Olimpice de Iarnă 2010 de la Vancouver. De asemenea, există un număr total de 399 medalii pentru Jocurile Paralimpice de Iarnă.
l Cu o greutate cuprinsă între 500 și 576 de grame fiecare, medaliile Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă de la Vancouver 2010 sunt printre cele mai grele din istoria Jocurilor.
l 34 de ingineri ai Monetăriei, gravori, tehnicieni, mașiniști și experți în producție și-au unit forțele pentru a crea o serie de medalii olimpice de neuitat.
l Peste 30 de etape, reprezentând 402 zile (2.817 ore) de fabricare cu precizie, au fost necesare pentru a produce aceste medalii.
l Modelul ondulat al medaliilor este o premieră în istoria competiției.
l Fiecare medalie este ca model unică.
l Un total de 12 matrițe ondulate a trebuit să fie sculptate de calculator și zimțate, pentru realizarea în actuala lor formă necon-vențională. Având în vedere forma ondulată a medaliilor, textul și motivele au fost gravate individual cu laser.
l Forma curbată a fiecărei medalii de la Jocurile Olimpice și Paralimpice de Iarnă 2010 a fost inspirată de zăpadă, de mare și de mediului natural din zona British Columbia. Design-ul unic al fiecărei medalii reflectă povestea și realizările individuale ale sportivului.
l Medaliile Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Vancouver conțin și text în alfabetul Braille pe partea din spate a distincțiilor.
l Un înveliș transparent și protector a fost aplicat pe medalii, pentru a preveni pierderea luciului sau deteriorarea lor.
v v v
Scott James, un concurent de snowboard, a fost selecționat în echipa olimpică a Australiei pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver (12-28 februarie), devenind, la 15 ani, cel mai tânăr competitor din ultimii 50 de ani la întrecerile olimpice.
James, care a terminat în primii 20 în concursurile contând pentru Cupa Mondială, va împlini 15 ani și 7 luni în timpul JO de la Vancouver, și a doborât recordul australian de vârstă deținut de Aileen Nash, care a concurat la patinaj artistic, la JO de la Squaw Valley (California).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Anihilați-o pe Ada Moldovan!
Pagina a fost generata in 2.3107 secunde