Alexandra Dulgheru și Raluca Olaru - out de la Australian Open

626
Jucătoarele românce de tenis Alexandra Dulgheru și Raluca Olaru au fost învinse în partidele disputate ieri, contând pentru manșa inaugurală a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară, în această perioadă, la Melbourne.
Alexandra Dulgheru a fost eliminată de Yanina Wickmayer, semifinalista de anul trecut de la US Open, după un meci dramatic, care a durat trei ore și 19 minute și care a fost întrerupt în mai multe rânduri, din cauza ploii. Belgianca s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 5-7, 10-8.
Prezentă în premieră la Australian Open, Alexandra s-a înscris și în proba de dublu, având-o ca parteneră pe Edina Gallovits. În turul inaugural, cele două românce le vor avea ca adversare pe Carly Gullickson (SUA) și Vladimira Uhlirova (Cehia).
Raluca Olaru a fost învinsă de Kateryna Bondarenko (Ucraina, cap de serie nr. 30), scor 2-6, 6-7, românca intrându-și în ritm abia în setul secund, pierdut însă la tie-break.
Pentru prezența în primul tur, româncele au primit câte 19.500 de dolari australieni.
Altfel, nicio surpriză în prima zi a turneului masculin de la Melbourne, favoriții Rafael Nadal, Andy Murray, Andy Roddick și Juan Martin Del Potro calificându-se fără probleme în turul secund.
***
Cu un total de 905 puncte, tenismanul român Victor Hănescu se menține pe locul 47 în clasamentul ATP, dat publicității, ieri. Victor Crivoi a urcat două poziții și ocupă locul 121, cu 445 puncte, iar Adrian Ungur a coborât două trepte, pe 181, cu 269 de puncte.
În ierarhia de dublu, cel mai bine clasat jucător român este constănțeanul Horia Tecău - locul 38 (1.711 puncte, în urcare opt poziții).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2093 secunde