Alin Petrache: „Sperăm să ne întoarcem de la Cupa Mondială de Rugby cu o victorie binemeritată”

171
Alin Petrache: „Sperăm să ne întoarcem de la Cupa Mondială de Rugby cu o victorie binemeritată” - alin-petrache-1691171092.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat la Muzeul Satului, cu ocazia prezentării echipamentului naţionalei pentru meciurile de la Cupa Mondială, că speră ca „stejarii” să obţină o victorie în Franţa, în ciuda faptului că se află într-o grupă „de foc” cu Irlanda, Africa de Sud, Scoţia şi Tonga.

„S-au pregătit extrem de bine săptămâni întregi, important este însă ce facem acolo, pentru că aceste rezultate rămân. Mergem la Cupa Mondială să ne duelăm cu cele mai puternice echipe ale lumii, dar suntem acolo. Sunt multe lucruri care ne-au lipsit, care ne lipsesc, dar important este că vom fi acolo. Suntem printre puţinele sporturi de echipă care participă la o Cupă Mondială şi cred că ar trebui să fim trataţi, nu neapărat preferenţial, ci din punct de vedere al tuturor lucrurilor care ne lipsesc, să le avem. Pentru că avem o echipă tânără, cu câteva elemente de experienţă, cu care cred eu că vom mai face următoarele două cupe mondiale împreună. Noi plecăm întotdeauna cu gândul la victorie, chiar dacă vom juca împotriva Africii de Sud, care este campioana mondială, a Irlandei, a Scoţiei. Noi vrem să câştigăm, ne dorim victoria, sper să putem să ne întoarcem acasă cu o victorie binemeritată şi dorită de tot ceea ce înseamnă suflarea rugbistică românească. Încercăm să ne focusăm pe meciul cu Tonga, dar să ajungem acolo, pentru că ne concentrăm pe primul meci, care va fi infernal. Jucăm împotriva numărului unu mondial. Sper să facem meciuri bune şi în final să ne bucurăm de victoria binemeritată la Cupa Mondială”, a afirmat Petrache.

Oficialul FRR consideră că meciurile de pregătire cu SUA, Georgia şi Italia sunt binevenite înaintea partidelor dificile de la Cupa Mondială din Franţa.

„În meciul cu Statele Unite pornim ca favoriţi, zic eu, pentru că jucăm acasă. Dar Statele Unite constituie o echipă puternică, o echipă bine definită, o naţiune puternică. Eu cred că va fi un meci destul de dificil, dar cred că va fi şi frumos. Este un prim meci puternic din cadrul celor trei meciuri de pregătire pe care le avem, pe lângă Georgia şi Italia. Sper ca după meciul cu Italia să definitivăm lotul de 33 de jucători care va face deplasarea la Cupa Mondială”, a mai spus Petrache.

Căpitanul stejarilor, Mihai Macovei, speră ca naţionala României să îşi regleze sistemul tactic de la Cupa Mondială în cele trei meciuri de pregătire.

„Suntem bine, ne-am pregătit bine, avem sâmbătă un prim meci de pregătire cu Statele Unite. Sper să avem un joc bun şi să reglăm sistemul pe care am încercat să îl punem în practică. Pentru că ne dorim ca pe 9 septembrie, la meciul cu Irlanda, să fim cu motoarele la maximum. Sperăm că această Cupă Mondială să ne aducă satisfacţiile pe care să le putem povesti copiilor şi nepoţilor noştri. Sunt 20 de echipe din lume care sunt calificate la Cupa Mondială şi asta spune mult şi ne face mândri că putem să reprezentăm România la acest Campionat Mondial”, a spus Macovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5153 secunde