Ana-Maria Greceanu a mărșăluit aproape de podiumul mondial

317

Articole de la același autor

Atletele constănțence Ana-Maria Greceanu, Adriana Turnea și Andreea Ogrăzeanu au susținut, ieri, finale de Campionat Mondial de juniori, la întrecerea de la Bydgoszcz (Polonia).

Primele au intrat în concurs Greceanu și Turnea, în proba de 10 km marș, la startul căreia s-au aliniat 33 de concurente, dintre care 3 nu au terminat cursa. În final, Greceanu a ocupat locul 5, iar Turnea - 10. Ambele sunt pregătite de Stana Mihăilescu și reprezintă LPS "Nicolae Rotaru" CSS - Farul. Atât Ana-Maria, cât și Adriana și-au bătut cele mai bune performanțe, realizând acum 45:53,50, respectiv 46:28,51, dar cursa a fost foarte tare, astfel că niciuna nu a reușit să urce pe podium.
Campioană, cu nou record al competiției (43:24,72) a devenit rusoaica Tatyana Mineeva, urmată de o compatrioată a sa, o chinezoaică, ambele cu recorduri personale, și o australiancă. Sportiva de la Antipozi, care a devansat-o pe Greceanu, a scos 44:44,22.
În sesiunea de după-amiază, a participat în finală, la 100 m, și Andreea Ogrăzeanu (CSS Alexandria - Farul). Sportiva pregătită de Cristina Manea a sosit a 6-a, din 7 participante, a 8-a calificată în ultimul act, o rusoaică, necon-curând. Locurile 4-6 s-au ocupat la mare luptă, Ogrăzeanu, care a alergat pe culoarul 1, scoțând timpul de 11,67 s, atleta de pe poziția a 5-a (Shayla Mahan - SUA) alergând în 11,66 s, iar cea de pe poziția a 4-a, Rosangela Santos (Brazilia), având 11,63 s. Ogrăzeanu a alergat mai slab ca în semifinale (11,54 s - nou record personal), dar mai bine ca în serii (11,85 s). Proba a fost câștigată de Jeneba Tarmoh (SUA), cu 11,37 s.
Astăzi, mai evoluează în finală o constănțeancă, Cristina Toma (CSS1 - Farul; antrenoare, Lenuța Dragomir), la triplusalt, iar Andreea Ogrăzeanu începe concursul la 200 m, cu serii și semifinală, finala fiind programată mâine.
Tot mâine, Florin Drăghici (Dina-mo - Farul) și Paraschiv Eftimie (Farul) intră în competiție la 110 m garduri, cu faza seriilor. Semifinalele au loc sâmbătă, iar finala duminică. Ogrăzeanu evoluează și ea mâine, la 4X100 m (serii).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9031 secunde