Anglia se pregătește de derby. Toți ochii pe Liverpool - Manchester United

526
Anglia se pregătește de derby. Toți ochii pe Liverpool - Manchester United - manchesterliverpool-1318594239.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, etapa a 8-a din Premier League programează confruntarea Liverpool - Manchester United. Cum rivalitatea dintre cele două formații este una dintre cele mai cunoscute din fotbal, meciul stârnește un interes foarte mare.

Liverpool - Manchester City dispută, sâmbătă, derby-ul districtului Lancashire. Între cele două combatante este o rivalitate uriașă, cele două disputându-și de ani de zile titulatura ce "cea mai bună echipă din țară". Manchester are 60 de trofee, Liverpool - 58. Ca de obicei, meciul este programat devreme, puțin după prânz. Asta pentru că stârnește un uriaș interes mediatic, dar și (sau mai ales) pentru a descuraja fanii care obișnuiesc să bea înainte de meciuri și care apoi ar putea provoca incidente.

Rivalitatea dintre cele două cluburi s-a extins și în afara Angliei, Liverpool și Manchester United având o mulțime de susținători în întreaga lume. Nu mai vorbim despre cum percep jucătorii emblematici ai celor două echipe această confruntare.

Wayne Rooney, unul dintre cei mai importanți jucători de la ManUtd, a povestit că, deși a crescut în Liverpool, i-a urât întotdeauna pe "cormorani". Iar ca fotbalist a crescut la Everton, marea lor rivală locală. Mai mult, el a povestit că prima oară când a călcat pe Anfield Road, stadionul celor de la Liverpool a făcut-o în calitate de mascotă a celor de la Everton. "A fost un sentiment extraordinar. Îmi plăceau aceste meciuri, dar mereu îmi era rău fizic înaintea lor. Aveam emoții foarte mari și era un sentiment oribil. Dacă Everton pierdea, era groaznic să trebuiască să dai ochii cu colegii de școală care erau fani Liverpool", a povestit Rooney. Pentru el meciurile contra "cormoranilor" au o încărcătură de două ori mai mare decât pentru alți colegi, deoarece le trăiește atât ca iubitor al celor de la Everton, cât și ca jucător al Manchester. La primul meci jucat pe Anfield cu Manchester United el a marcat golul victoriei "diavolilor roșii" și speră să repete și acum performanța.

De partea cealaltă, căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard, a filmat un tur al casei sale în care a arătat și colecția de tricouri primite de-a lungul timpului de la adversari la tradiționalul schimb de la finalul meciurilor, dar în aceasta nu se află niciun tricou de la Manchester United. Gerrard a specificat că nu ar suporta să aibă așa ceva în casa lui.

Înaintea meciului de sâmbătă, Manchester United este lider în Premier League, cu 19 puncte în șapte meciuri, iar Liverpool ocupă locul 5, la șase lungimi în urma "diavolilor roșii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1569 secunde