Antrenorii de oină pregătesc o surpriză: campionatul feminin

2751
Antrenorii de oină pregătesc o surpriză: campionatul feminin - f2d10f708b2d69b2bfda21f03462d80b.jpg
Federația Română de Oină și Asociația Județeană de Oină Constanța au organizat, zilele trecute, pe litoral, al doilea curs anual de formare și perfecționare al antrenorilor din țară. Cursul, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, DSJ și CJC, s-a desfășurat în sala de conferințe a hotelului "Ibis" din Constanța.
Au participat 35 de cadre didactice, de la unități de învățământ din județele Constanța, Brăila, Suceava, Iași, Vrancea, Mureș, Olt, Buzău, Alba, Dolj, Timiș și municipiul București. Cursul a fost deschis de președintele FRO, Nicolae Dobre, care a salutat prezența numeroasă a antrenorilor, în special din zonele în care oina începe să se extindă.
Printre temele supuse dezbaterilor, s-au numărat "Istoricul și descrierea jocului de oină", prezentată de Gigel Sava, membru al Biroului Federal al FRO, "Pregătirea fizică și specifică" (Mariana Tudora), "Pregătirea psihologică" (Florina Bălan) și "Regulile jocului" (Radu Jerlăianu).
"Astfel de cursuri sunt necesare și federația face eforturi pentru a le organiza în condiții cât mai bune. Suntem foarte aproape de a marca o nouă premieră în istoria oinei moderne și anume competiția fetelor. Lucrăm deja la finalizarea variantei feminine, care va fi reprezentată, pentru început, de trei formații, una fiind cu certitudine echipa din Rasova - județul Constanța. Vom pune accent pe dezvoltarea regională a oinei, prin organizarea unor competiții gen Cupa Dobrogei, Cupa Olteniei, Cupa Munteniei, Cupa Moldovei, Cupa Banatului și Cupa Transilvaniei", a declarat președintele Dobre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2129 secunde