Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud

Argentinienii s-au distrat cu sud-coreenii: 4-1, "triplă" Higuain

760
Argentinienii s-au distrat cu sud-coreenii: 4-1,

Articole de la același autor

"Pumele" au făcut scor ieri. Eroul partidei a fost vârful lui Real Madrid, care, la mai puțin de o zi, a doborât micul record al lui Forlan.

Argentina și-a respectat blazonul, ieri, la Johannesburg, contra echipei Coreei de Sud, pe care a învins-o cu 4-1 (2-1), în cel mai frumos meci de până atunci al Mondialului. Higuain (cu trei goluri în cont), Messi, Di Maria sau Aguero au "valsat" încântător în ofensiva argentiniană.
Sud-americanii au deschis scorul dintr-un autogol (Chu-Young 17), iar Higuain a fost apoi la locul potrivit pentru un "cap" de 2-0 (33). Repriza s-a încheiat însă la diferență minimă, după ce, în prelungirile primei părți, Chung-Yong a profitat de eroarea de începător a lui Demichelis și l-a bătut pe Romero.
Higuain și-a desăvârșit opera în partea secundă, cu încă două goluri (76, 80), venite la capătul unor faze cursive, de la pupitrul cărora nu avea cum să lipsească Messi. Gonzalo Higuain a reușit astfel prima "triplă" a Mondialului, întrecându-l pe Forlan, care reușise o "dublă" de miercuri seară.
Selecționerul argentinian Diego Armando Maradona a jucat cu: Romero - Gutierrez, Demichelis, W. Samuel (23 Burdisso), Heinze - Maxi Rodriguez, Mascherano (cpt.), Di Maria - Messi - Tevez (75 Aguero), Higuain (83 Bolatti).
Cu punctaj maxim după două meciuri, argentinienii sunt ca și calificați în optimi. Ieri, în grupa lui Maradona și Messi, B, s-a mai jucat, la Bloemfontein, Grecia - Nigeria 2-1 (Salpingidis 44, Torosidis 71 / Uche 16). În minutul 33, nigerianul Kaita a primit cartonaș roșu. A fost prima victorie a Greciei la un Campionat Mondial.
Clasamentul grupei: 1. Argentina - 6p (5-1), 2. Coreea de Sud - 3p (3-4), 3. Grecia - 3p (2-3), 4. Nigeria - 0p (1-3). Ultima etapă: Nigeria - Coreea de Sud, Grecia - Argentina.

Forlan, execuții de maestru
Atacantul uruguayan Diego Forlan a dat recital în meciul cu Africa de Sud, 3-0 pentru sud-americani, care au făcut un pas mare către depășirea grupei și calificarea în optimi. Golurile au fost marcate de Forlan (24, 80 - din penalty) și de fostul jucător al lui CFR Cluj, Alvaro Pereira (90+5).
Forlan, super-atacantul lui Atletico Madrid, a fost primul jucător de la Mondial care a marcat o "dublă", cu execuții de maestru (șut de la 25 de metri la primul gol, penalty perfect executat apoi).
Alvaro Pereira a fost titular integralist, evoluând, cu numărul 11, mijlocaș stânga în sistemul 4-3-1-2. Africa de Sud a jucat cu un om mai puțin pe teren din minutul 76, când a fost eliminat portarul Khune (la faza penalty-ului). Pe finalul partidei, dezamăgiți, suporterii Bafana - Bafana au început să părăsească stadionul.

l l l

Aseară, în grupa A, la Polokwane, Franța - Mexic 0-2 (Hernandez 64, Blanco 79 - din penalty).

Programul de astăzi
Grupa D: Germania - Serbia (Port Elizabeth, ora 14,30, TVR1)
Grupa C: Slovenia - SUA (Johannesburg, ora 17, TVR1)
Grupa C: Anglia - Algeria (Cape Town, ora 21,30, TVR1)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2009
Stire din Sport : Messi a câștigat detașat Balonul de Aur
Pagina a fost generata in 0.3939 secunde