Cupa Presei la tenis de masă, ediția a șaptea

Argint, argint și iar argint pentru echipa ziarului Cuget Liber

339
Prima zi a Cupei Presei la tenis de masă, competiție ajunsă la ediția a șaptea, a adus pentru echipa Cugetului Liber nu mai puțin de trei medalii, toate de argint.
La secțiunea feminină, Mira-bela Costin s-a calificat în marea finală, dar emoțiile de-butului în concursul jur-naliștilor i-au influențat evoluția din partida cu Mădălina Melcea, de la Telegraf. 3-0 în favoarea adversarei, scor mult prea sever față de realitatea de la masa de joc.
În finala mică, șefa Secției Eveniment a zia-rului nostru, Camelia Mi-tric, participantă, la rându-i, pentru prima dată la com-petiție, i-a pus mari pro-bleme Danei Lebed, însă jurnalista de la Radio Constanța, printre transmisiuni telefonice în direct, și-a găsit resursele de a se impune cu 3-1. Camelia scapă printre degete bronzul, dar promite că își va lua revanșa la anul.
Tot cu argint ne-am ales și după disputarea finalei feminine de dublu. Mirabela și Camelia au făcut spectacol, Mădălina și Dana au preferat punctele și victoria (3-0) a revenit tot ad-versarelor, scor injust prin dimen-siuni.
Trecând la secțiunea masculină, vârful de lance al echipei noastre, Robert Bak, a fost singurul care a urcat pe podium.
Grație statutului de campion en-titre, Robert a avut liber în optimi, apoi a reușit două victorii fără dubii: 3-1 cu Marian Cosor, în sferturi, și 3-0 cu Gabriel Afuz, în semifinale, ambele "victime" fiind de la Radio Constanța.
În finală, colegul nostru l-a înfruntat pe Viorel Chiurtu (ziarul Mangalia), fost campion național, cu mulți ani în urmă, în fața căruia a pierdut, scor 1-3, deși soarta trofeului s-a jucat până la ultimul serviciu.
Așadar, o nouă medalie de argint în contul lui Robert Bak. Bronzul i-a revenit lui G. Afuz, care, în finala mică, l-a învins pe Cătălin Donose, de la Radio Constanța, scor 3-1.
Ceilalți doi jucători ai Cugetului Liber, Sorin Mihalache și Cosmin Timofte, au fost eliminați chiar din primul tur. Sorin a avut mare ghinion la tragerea la sorți, căzând, pentru a treia oară, cu V. Chiurtu, care s-a impus cu 3-0. Soarta partidei s-a decis în setul secund, câștigat de ad-versar cu 26-24. Cosmin a cedat, tot cu 0-3, în fața lui Dragoș Drăghiță (TV Neptun).
"În calitate de vice-președinte al Asociației Jurnaliștilor de Sport din Constanța, voi pro-pune ca, începând cu ediția de anul viitor, să modificăm struc-tura acestei compe-tiții, adoptând sistemul cu grupe, ceea ce dă șansa jucătorilor să revină în lupta pentru calificarea în fazele superioare, chiar dacă au pierdut un prim meci", a declarat Sorin Mihalache.
Competiția continuă astăzi, când, tot la Complexul Cleopatra din Mamaia, vor avea loc partidele secțiunii de dublu masculin.
Cupa Presei la tenis de masă este organizată de Radio Con-stanța, în parteneriat cu Direcția pentru Sport a Județului, Aso-ciația Jurnaliștilor de Sport din Constanța și BRD-agenția Hagi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0804 secunde