Atleții de pe litoral iau cu asalt competițiile internaționale

1383
Atleții de pe litoral iau cu asalt competițiile internaționale - atletii-1499788056.jpg

Articole de la același autor

După ce au izbutit rezultate bune în competițiile naționale, atleții constănțeni își vor măsura forțele, în aceste zile, cu sportivii de pe întreg mapamondul, în cadrul Campionatelor Mondiale rezervate cadeților (juniori ll), ce vor avea loc în capitala Kenyei, Nairobi.

Primul care va intra în concurs este Marian Petre (CS Farul Constanța, antrenor Alin Larion și Cecilia Gevat), în calificările probei de triplusalt. Antrenorul sportivului în vârstă de 17 ani, prof. univ.dr. Alin Larion a declarat că cel mai important lucru pentru elevul său ar fi să își îmbunătățească rezultatul și să învețe din această experiență: "Faptul că s-a calificat la Campionatul Mondial reprezintă un lucru extraordinar pentru el. Va fi o experiență inedită pentru el, deoarece va avea parte de o concurență aprigă. Vor fi aproximativ 180 de țări prezente la această competiție și va fi foarte greu pentru el să ajungă în finală".

Un alt elev pregătit de Alin Larion, alergătorul de 110 metri garduri Adrian Boldeanu, va pleca, astăzi, spre Bydgoszcz (Polonia), acolo unde se desfășoară ediția a Xl-a a Campionatelor Europene pentru Tineret (U23).

"La naționalele de seniori și-a făcut record personal și a fost foarte aproape de a deveni campion național. Sper să își stabilească un nou rezultat bun, care să-i ofere calificarea în semifinalele probei. Va fi foarte greu să ajungă în finală, fiindcă sunt foarte mulți atleți valoroși. A avut niște probleme de sănătăte în trecutul apropiat, însă am încredere că poate obține niște timpi foarte buni", a completat Larion.

De asemenea, săptămâna viitoare (20-23 iulie), patru sportivi legitimați în Constanța vor face deplasarea la Campionatul European de Juniori l de la Grosetto (Italia). Este vorba de Radu Costache (CS Farul, antrenor Alin Larion), Ioana Manoliu (LPS "Nicolae Rotaru"-CS Farul, antrenoare Carmen Botea), Răzvan Grecu (CSȘ 1-CS Farul, antrenor Daniel Cojocaru) și Florin Vișan (LPS "Nicolae Rotaru" Constanța, antrenoare Carmen Botea) - toți la triplusalt.

"Radu Costache este un sportiv în care mi-am pus mari speranțe, însă mai are nevoie de timp pentru a se adapta la Constanța, fiind de origine din Brașov. Mai avem de lucrat pregătirea fizică și alte puncte sensibile ce trebuie să le reglăm. Este un sportiv foarte talentat, însă este inconstant", a concluzionat Alin Larion.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.135 secunde