Atleții ruși vor concura sub drapel neutru. Agenția Mondială de Antidopaj nu iartă

321
Atleții ruși vor concura sub drapel neutru. Agenția Mondială de Antidopaj nu iartă - b7a67f92f5844fd9adedd4c59f5495ad-1548180085.jpg

Articole de la același autor

42 de sportivi ruși au primit autorizația să concureze în competițiile de atletism în 2019 sub drapel neutru, în timp ce Rusia rămâne sub incidența suspendării de către Federația Internațională de Atletism (IAAF), a anunțat, luni seară, forul internațional, citat de AFP. 


Nu este pentru prima oară când o astfel de autorizație este acordată anumitor sportivi ruși, în ciuda descoperirii în 2015 a unui amplu scandal de dopaj instituțional din această țară. Astfel, 72 de sportivi ruși au putut participa sub drapel neutru la Campionatele Europene de la Berlin, din luna august. 


"Comitetul de examinare a dopajului din cadrul IAAF a decis că cei 42 de atleți ruși răspund criteriilor de eligibilitate excepționale pentru a participa la competiții internaționale în calitate de atleți neutri în 2019, conform regulamentului 22.1A (b), în timp ce suspendarea Federației naționale ruse (RUSAF) rămâne menținută", a transmis Federația internațională.

IAAF a decis, în luna decembrie, să mențină suspendarea Rusiei aflată în curs de trei ani, ca urmare a dezvăluirilor unui vast scandal de dopaj, în ciuda recentelor concesii făcute de Agenția Mondială Antidopaj (AMA/WADA). Drapelul rus nu a mai apărut la o competiție internațională de atletism de la Campionatele Mondiale de la Beijing, din 2015.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Octombrie 2017
Stire din Sport : TENISMEN ROMÂN, GĂSIT DOPAT!
Pagina a fost generata in 1.1684 secunde