Ovidiu Ionescu, momentele speciale din carieră

"Atunci când ai un vis, merită să faci orice efort pentru a ți-l îndeplini!"

285

Articole de la același autor

Jucătorul român de tenis de masă Ovidiu Ionescu a acordat un interviu pentru European Table Tennis Union (ETTU), în care a vorbit despre momentele speciale din cariera sa, despre începuturile în tenis de masă, dar și despre obiectivele personale.

În vârstă de 30 de ani și clasat pe locul 59 mondial, Ovidiu Ionescu este unul dintre componenții de bază ai naționalei de tenis de masă a României.

Cum pandemia de Covid-19 a pus stop competițiilor, sportivii au timp nu numai pentru pregătirea fizică individuală, ci și pentru a face pledoarie, prin intermediul interviurilor media, pentru disciplinele pe care le practică. Iar Ovidiu Ionescu a povestit cum a început tenisul de masă și ce obiective are în vedere după ce situația la nivel mondial va reintra în normalitate.

"Îmi amintesc că fratele meu nu era lăsat de colegii săi de clasă să joace tenis de masă în curtea școlii, așa că i-am cerut lui Moș Crăciun să ne aducă două palete de tenis de masă. Când le-am primit, am început să ne jucăm amândoi pe biroul tatălui meu. Inițial, a fost amuzant pentru părinții mei, apoi a devenit enervant. Aveam multă energie, astfel că m-au dus la un club de tenis de masă din orașul natal", și-a amintit Ovidiu Ionescu, într-un interviu acordat ETTU, consultat de site-ul oficial al Federației Române de Tenis de Masă. 


Ionescu spune că momentul mutării în Germania a fost decisiv în ceea ce privește performanța.

"Când m-am mutat în Germania, am realizat că voi face acest sport pentru performanță. Am intrat într-un alt ritm, s-a deschis o nouă perspectivă. Nu am simțit niciodată nevoia de a mă opri, că ar fi de ajuns. Iubesc acest sport foarte mult, cu toate momentele de cumpănă și de bucurie", a explicat jucătorul naționalei tricolore.

Primul premiu, la 10 ani

Ca orice sportiv de top, Ovidiu Ionescu are foarte multe amintiri din competiții, dar - bineînțeles - momentul cuceririi primului trofeu nu se uită niciodată.

"Prima mea medalie de aur am câștigat-o pe când aveam 10 ani, la TOP 10. Țin minte că eram foarte fericit. Părinții erau alături de mine și mi-au cumpărat o armă de jucărie cu bule. De atunci, au urmat alte momente extraordinare, precum medaliile de argint cucerite la Campionatul European și la Campionatul Mondial.

O altă amintire superbă este legată de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), din 2016. Am fost alături de cei mai buni sportivi din lume, mi s-a adeverit credința că, atunci când ai un vis, merită să faci orice efort pentru a ți-l îndeplini", a mai povestit Ovidiu Ionescu.

Roger Federer, model de comportament

Deși a ales să joace tenis de masă, Ionescu are drept model un jucător de tenis de… câmp.

"Persoana care m-a impresionat cel mai mult este Roger Federer. Tenismenul elvețian este, de altfel, modelul meu. Și pe teren, și în afara terenului", a precizat Ionescu, adăugând că cea mai mare deziluzie a fost finala recentă de la Jocurile Europene: "Câștigătorii s-au calificat la Jocurile Olimpice. Adversarii noștri, Petrissa Solja și Patrick Franziska, au jucat perfect, iar noi nu am avut nicio șansă".

Cât despre planurile de viitor?

"Sper ca oamenii din România să înceapă să urmărească și mai mult tenisul de masă, iar acest sport să devină și mai cunoscut în țară. Iar ceea ce mă privește în mod direct, cum Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au amânat pentru la anul, sper să iau o medalie de aur la Campionatele Europene. Nu contează în ce probă", a mai declarat Ionescu.

XXX

Ovidiu Ionescu este component al lotului masculin de tenis de masă, iar de-a lungul carierei a reușit performanțe remarcabile: locul 2 la Campionatul Mondial 2019 (dublu masculin), locul 2 la Campionatul European 2018 (simplu masculin), locul 3 la Campionatul European 2016 (dublu mixt), locul 2 la Jocurile Europene 2019 (dublu mixt), locul 5 la Jocurile Europene 2019 (echipe masculin) și o participare la Jocurile Olimpice, ediția din 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8489 secunde