CS Tomis - HCM Baia Mare 25-28, în Liga Națională de handbal feminin

Au jucat precum o echipă abandonată

503
Au jucat precum o echipă abandonată - f7965e22277bc53b2040b03c47e43e0c.jpg
La prima partidă oficială pe 2011, echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța a fost învinsă, scor 25-28, ieri, la Sala Sporturilor, de HCM Baia Mare, întâlnire contând pentru etapa a zecea a Ligii Naționale.

CS Tomis a jucat mai mult din amintiri în partida cu HCM Știința Baia Mare. Handbalistele constănțene au ținut ritmul în prima repriză, având avantaj de două goluri, 13-11, la capătul primelor 30 de minute. După pauză, Tomisul s-a desprins la trei goluri, 15-12 (min. 36), însă resursele fizice s-au epuizat și oaspetele au reintrat în joc. Tabela a indicat egalitate, 18-18, în min. 45, apoi s-a mers cap la cap până în min. 53, 22-21. Finalul a fost de coșmar pentru fetele lui Ion Pușcașu, care și-au pierdut concentrarea, au greșit copilărește și Baia Mare a profitat din plin de degringolada din tabăra gazdă.
Maramureșencele au câștigat cu 28-25, o victorie în care, la un moment dat, nu mai sperau. La final, deși aplaudate pentru efortul lor, fetele Tomisului aveau lacrimi în ochi, imaginea lăsată fiind a unei corăbii, altădată falnică, dar care acum este la un pas de a se scufunda.
Pentru CS Tomis, au marcat Andreea Tîlvîc (12), Aneta Barcan, Cristina Zamfir (câte 5), Mihaela Pîrîianu (2) și Nicoleta Rusu (1).

O săptămână decisivă
Acest eșec este explicabil, în condițiile în care problemele financiare ale clubului sunt extrem de grave. Din cauza lipsei banilor, echipa nu a fost în cantonament montan, nu a disputat nici măcar un meci amical, toată lumea se gândește numai la salariile restante. Când joci cu sabia desființării deasupra capului, e firesc să ai asemenea rezultate.
Pentru CS Tomis, urmează o săptămână decisivă. Administrația locală a promis că, pe 10 ianuarie, adică astăzi, va achita o parte din datorii. Să vedem dacă sprijinul promis va sosi la timp, altfel doar o minune cerească ar mai putea salva echipa de la desființare!
Alte rezultate înregistrate în etapa a 10-a a Ligii Naționale: Oltchim Râmnicu Vâlcea - HC Zalău 34-18, U Cluj - HCM Buzău 41-34, SCM Craiova - HC Oțelul Galați 28-28, U Reșița - HC Dunărea Brăila 25-28, Rulmentul Brașov - HCM Roman 20-22.
Etapa viitoare (sâmbătă, 15 ianuarie), CS Tomis are meci în deplasare, cu HCM Buzău.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4399 secunde