Aur și argint! Constănțenii fac senzație la Mondialele de lupte pe plajă

268
1

Articole de la același autor

Vineri, pe plaja "Laguna" din Mangalia, s-a dat startul primelor bătălii pentru titlurile mondiale la lupte pe plajă. Sportivii constănțeni au încântat asistența și și-au adjudecat două medalii - una de aur și una de argint! 


Campionatul Mondial de lupte pe plajă, organizat, în premieră, la Mangalia, a debutat, vineri, cu întrecerile categoriei cadeți, unde s-au înscris 40 de concurenți din opt țări. 


"A fost o atmosferă foarte frumoasă pentru prima zi. Aproximativ 300 de spectatori au venit să urmă-rească meciurile. Sperăm ca numărul lor să crească în zilele următoare. Au fost multe lupte spectaculoase și toți sportivii s-au ridicat la înălțimea aș-teptărilor noastre", a declarat, pentru "Cuget Liber", vicepreședintele Federației Române de Lupte, Lucian Luca. 


Pentru România (antrenori, Ioan Giuglea, de la LPS Constanța, și Cornel Trucmel, de la CS Mangalia), au concurat Cristina Pintilie (50 kg), Florin Gheorghe (70 kg) și Se-bastian Raicea (+70 kg), toți de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". 


Constănțenii s-au numărat printre vedetele reuniunii, iar eforturile lor au fost din plin răsplătite. Astfel, Sebas-tian Raicea a devenit campion mon-dial, la capătul unei serii de evoluții entuziasmante, niciunul dintre ad-versari - că a fost din Iran, Norvegia, Rusia ori Grecia - neputându-l opri din cursa către aur. 


Cu mult curaj a luptat și Cristina Pintilie. Sportiva de la LPS s-a calificat în finală și ar fi meritat cununa cu lauri, însă arbitrii au văzut altceva. 


"Sportiva noastră a dominat finala, dar decizia arbitrilor i-a fost potrivnică. Era aurul Constanței, meritat. Oricum, pentru noi, Cristina este campioană. Îi felicit pe cei doi sportivi pentru rezultate, sperăm să avem constănțeni pe podium și în zilele următoare", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca. 


Așadar, România a reușit să acapareze podiumul la fete, categoria 50 kg: locul I - Ștefania Priceputu, locul II - Cristina Pintilie, locul III - Denisa Fodor. De asemenea, românca Larisa Nițu a cucerit aurul la categoria +50 kg. 


La masculin, dintre români, în afară de Sebastian Raicea, poziții pe podium au mai prins Norbert Molnoș (locul II la 60 kg) și Kristian Kovacs (locul III la 70 kg). 


România s-a clasat pe primul loc și la masculin, și la feminin în clasamentul pe echipe. La categoria feminină, România este urmată de Norvegia și Grecia, iar la băieți, Grecia este pe locul II și Iran, pe locul III. 


Campionatul Mondial de la Man-galia continuă în week-end. Astăzi, se va desfășura competiția de juniori, iar duminică, va veni rândul seniorilor să intre în disputele de pe nisip. 


Comentează știrea

catalin
13 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o  viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde