Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Marius Copil, o victorie de povestit nepoților. Urmează Wawrinka!

194
Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Marius Copil, o victorie de povestit nepoților. Urmează Wawrinka! - marius-1421779657.jpg

Articole de la același autor

Ziua a doua a Open-ului Australiei a adus un rezultat uriaș pentru unul dintre reprezentanții României, Marius Copil, care și-a trecut în palmares o victorie despre care le va vorbi, peste ani, nepoților. 


Tenismanul român Marius Copil (nr. 194 ATP) s-a calificat, pentru prima oară în carieră, în turul doi la un turneu de Grand Slam, el reușind această performanță, ieri, la Australian Open, după ce l-a învins pe spaniolul Pablo Andujar (nr. 43 ATP), în partida din runda inaugurală. 


Venit din calificări, Copil s-a impus în numai trei seturi, scor 6-2, 6-2, 7-5, după două ore și patru minute, iar următorul său adversar va fi elvețianul Stan Wawrinka (nr. 4 ATP), deținătorul titlului. Copil și Wawrinka s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 2013, în primul tur al Masters-ului de la Madrid, când elvețianul s-a impus cu 6-4, 6-4. Tot, ieri, în întrecerea feminină, Monica Niculescu (nr. 49 WTA) n-a mișcat "în front" în fața Samanthei Stosur, veterana australiancă (nr. 21 WTA și cap de serie nr. 20) impunân-du-se categoric, scor 6-4, 6-1, după numai 79 de minute. 


Mult succes, Simona Halep! 
Simona Halep (nr. 3 WTA și cap de serie nr. 3) o întâlnește, în această dimineață, pe Jarmila Gajdosova (Australia; nr. 62 WTA), în turul doi al Open-ului de la Melbourne, jucătoarea din Constanța fiind creditată cu șanse foarte mari de a trece în runda a treia. 
Și tot astăzi, Irina Camelia Begu o înfruntă pe Katerina Siniakova (Cehia, nr. 81 WTA), iar în proba de dublu feminin, perechea Monica Niculescu (România) / Vitalia Diatcenko (Rusia) debutează în competiție în compania cuplului american Lauren Davis / Christina McHale. 


La masculin, perechea Florin Mergea (România) / Dominic Inglot (Marea Britanie, cap de serie nr. 14) joacă împotriva cuplului australian Matthew Ebden / Matt Reid. 


Trei milioane de dolari în contul Soranei Cîrstea 
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (nr. 97 WTA) a depășit suma brută de trei milioane de dolari obținută din premii, după ce a evoluat în turul întâi al Australian Open, fiind a doua în clasamentul all-time al câștigurilor româncelor, după Simona Halep (6,7 milioane de dolari). Sorana a ieșit din primul tur la Aussie Open, iar pentru prezența pe tabloul principal, a primit 28.000 de dolari. Potrivit statisticii prezentate de site-ul oficial al WTA, înainte de Australian Open, Sorana acumulase premii în valoare de 2,982 de milioane de dolari, astfel că ea a depășit acum trei milioane de dolari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8492 secunde