Președintele FR de Box, Leonard Doroftei:

"Avem neapărată nevoie de o medalie la Mondiale!"

117

Articole recomandate

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, pentru Agerpres, că așteaptă o medalie de la cei cinci pugiliști care ne vor reprezenta țara la Mondialele 2013 de la Almaty (Kazahstan), unde se va înregistra un record de participare, cu 576 de boxeri din 113 națiuni.

"Mergem cu cinci sportivi, despre care credem că vor reuși să ajungă cât mai sus. Toți sunt pregătiți și au șansa lor de a veni cu o medalie. Acum, nu depinde numai de ei și de cum s-au pregătit, depinde și de arbitri, de cei din jurul ringului. Noi ne dorim o medalie cât mai strălucitoare. Un aur sau două medalii de bronz ar fi bune pentru noi. Sau măcar o medalie de bronz, pentru că avem nevoie de o medalie neapărat, fiind vorba de un campionat mondial", a declarat Doroftei.

La CM din Kazahstan, programat în perioada 11-27 octombrie, România va participa cu cinci boxeri: Ovidiu Berceanu (CSM Reșița, cat. 49 kg), Răzvan Andreiana (Dinamo, 56 kg), Cătălin Gheorghe (CSM Ploiești, 60 kg), Bogdan Juratoni (Dinamo, cat. 75 kg) și Mihai Nistor (SCM Bacău, +91 kg).

Pugiliștii români vor pleca pe 11 octombrie către Kazahstan, iar Doroftei li se va alătura de la jumătatea competiției și va continua demersurile de normalizare a relațiilor cu AIBA: "Trebuie să le arătăm că facem box, că participăm, nu trebuie să ne programăm noi, ne vor chema ei să vorbească cu noi. România a fost o forță în boxul mondial și așa cum noi avem nevoie de ei, și ei au nevoie de noi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4125 secunde