Avem speranţe! Gimnastele constănţene, salbă de medalii la Campionatele Naţionale

214
Avem speranţe! Gimnastele constănţene, salbă de medalii la Campionatele Naţionale - 1-1669647080.jpg

Articole de la același autor

116 gimnaste, de la CSM Arad, SCM Bacău, CSS Bârlad, CS Dinamo, CSA Steaua, CSS Buzău, CSS Viitorul Cluj, CS Farul-CSM Constanţa, CSS 1 Constanţa, LPS Cetate Deva, CSS Focşani, CSM Oneşti, CS Petrolul Ploieşti, CSS 1 Timişoara, au fost prezente la Campionatul Naţional individual de junioare III, II şi I de la Bacău.

La Sala Sporturilor „Narcisa Lecuşanu” din oraşul lui Bacovia, gimnastele şi-au stabilit ierarhiile finale la Campionatul Naţional individual de junioare III, II şi I.

În ziua întâi, la individual compus, delegaţia constănţeană a cucerit trei medalii - două de aur şi una de argint. La junioare I, nivel 1, titlul de campioană i-a revenit Sabrinei Voinea Maneca (CS Farul-CSM), sportiva antrenată chiar de mama sa, fosta mare campioană Camelia Voinea, câştigând detaşat (52.567 puncte) duelul cu colega sa de la lotul naţional Ella Oprea Creţu (CS Dinamo; 51.400 p).

Tot la junioare I, dar la nivelul 2, bătălia pentru cununa de lauri s-a dat între două constănţence, iar cu un total de 50.267 puncte, Alexia Vănoagă (CS Farul-CSM Constanţa) s-a impus în faţa Mirunei Valentina Botez (CSS 1; 48.967 p).

Titlurile de campioane la celelalte categorii au fost cucerite de Anamaria Mihăescu (CSA Steaua), Daria Tănasă (CSM Oneşti), Aniela Tudor (CS Dinamo), Adelina Bădic (CSM Oneşti) şi Miriam Giuşcă (CSS Bârlad).

Ziua a doua a Naţionalelor a fost dedicată finalele pe aparate. Sabrina Voinea Maneca (aur la sărituri şi la sol) şi Amalia Ghigoarţă (LPS Cetate Deva; aur la bârnă şi la paralele) şi-au împărţit titlurile de campioane la junioare I, nivel 1, Ella Oprea Creţu urcând pe podium în toate cele patru finale: argint la bârnă şi la sol, bronz la paralele şi la sărituri.

La junioare I, nivel 2, medaliatele concursului individual au fost şi protagonistele finalelor pe aparate. Campioana naţională Alexia Vănoagă a mai câştigat patru medalii: aur la sărituri, argint la bârnă, la paralele şi la sol, în timp ce medaliata cu argint la individual, Miruna Botez, a luat aurul la bârnă şi la sol, obţinând bronzul la sărituri.

Erica Gogoaşe (LPS Cetate Deva) s-a clasat pe primul loc la paralele şi pe locul trei la bârnă, Monica Florea (CSS 1 Constanţa) a fost a doua la sărituri, iar Bianca Vişovan (CS Farul-CSM Constanţa) şi Ştefania Păun (CSA Steaua) s-au clasat pe locul al treilea la paralele, respectiv sol.

Melisa Orazacai (CS Farul-CSM), câştigătoarea finalei la sărituri şi a medaliei de bronz la paralele, este singura dintre medaliatele cu aur ale junioarelor I, nivel 3, care nu au urcat pe podium şi la individual.

Şapte gimnaste de la şase cluburi au urcat pe podium la junioare II, nivel 4. Daria Tănasă (CSM Oneşti) a dublat titlul de campioană de la individual cu aurul de la sol şi bronzul de la sărituri, iar Nelli Papana (CS Farul-CSM) şi-a adjudecat aurul la bârnă şi argintul la paralele.

La junioare III, nivel 7, Andreea Ioga (CS Farul-CSM) a luat argintul la bârnă.

Antrenoarele gimnastelor constănţene sunt Camelia Voinea, Carmen Traicu, Olimpia Fleşaru şi Daniela Nicoleta Sofronie.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Farul Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5362 secunde