Catalanii au câștigat al șaselea trofeu al anului, Campionatul Mondial al Cluburilor

Barcelona, ole!

2265
Barcelona, ole! - 276f52500f4e90741b4bb6e2d48476ce.jpg
Dream-team-ul lui Pep Guardiola bate record după record, devenind echipa cu cele mai multe titluri adjudecate într-un sezon.

Barca a încununat, sâmbătă, la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, un an de vis, cu șase trofee câștigate, un record în fotbalul mondial. Vocile care susțin că actuala echipă a Barcelonei este cea mai bună din istorie, la nivel de cluburi, s-au înmulțit.
După campionatul și Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei și Supercupa Europei, a venit acum și Campionatul Mondial al Cluburilor, un titlu care le lipsea din palmares catalanilor. Barca a mai susținut până acum două finale, ambele pierdute, în 2006, în fața lui Internacional Porto Alegre, și în 1992, în fața lui Sao Paulo, în Cupa Intercontinentală.
Barcelona a dispus în finala întrecerii de argentinienii de la Estudiantes, cu 2-1, după prelungiri, golurile fiind marcate de Pedro (min. 89), Messi (min. 110), respectiv Boselli (min. 37).
Campionii au evoluat în formula: Victor Valdes - Dani Alves, Puyol (cpt.), Pique, Abidal - Xavi, Busquets (min. 80, Yaya Toure), Keita (min. 46, Pedro) - Messi, Ibrahimovic, Henry (min. 82, Jeffren). Estudiantes a jucat cu: Albil - Rodriguez, Cellay, Desabato, Re (min. 90+2, Rojo) - Diaz, Benitez (min. 75, Sanchez), Veron (cpt.), Brana - Perez (min. 80, Nunez), Boselli.
"A fost un an fantastic. Am câștigat șase trofee, ceea ce nimeni nu a reușit până acum", a declarat antrenorul Barcei, Pep Guardiola.
În finala mică, Pohang Steelers (Coreea de Sud) a trecut de FC Atlante (Mexic), cu 4-3, după executarea loviturilor de departajare. În continuare, clasamentul a fost: 5. Auckland City (Noua Zeelandă), 6. TP Mazembe (Republica Democrată Congo), 7. Al Ahli (Emiratele Arabe Unite).
Jucătorul turneului a fost de-emnat Messi, care le urmează altor nume ilustre, precum Edilson, Rogerio Ceni, Deco, Kaka și Wayne Rooney. Messi a fost urmat acum pe podium de Veron și Xavi. Atlante a câștigat Trofeul Fair-Play, iar titlul de golgheter i-a revenit lui Denilson (Pohang Steelers), cu patru reușite. Leandro Benitez (Estudiantes), Messi, Pedro (Barcelona) și Jason Hayne (Auckland City) au înscris câte două goluri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2009
Stire din Sport : Messi a câștigat detașat Balonul de Aur
Pagina a fost generata in 0.2754 secunde