CS Phoenix, victorii pe linie în amicalele cu CS Miandra Buzău

Baschet-spectacol, au lipsit doar slam-dunk-urile!

1481
Baschet-spectacol, au lipsit doar slam-dunk-urile! - 9cd140e02215cbdb699bbeb53e57ac96.jpg
O lege nescrisă a sportului spune că victoriile aduc victorii. Când câștigi,
prinzi încredere în forțele proprii și totul ți se pare accesibil. Micii baschetbaliști de la CS Phoenix traversează cu bine perioada de formare și speră îndreptățit la o medalie la Campionatul Național.

Echipa feminină de mini-baschet CS Phoenix a trecut cu bine de "dubla" amicală cu CS Miandra Buzău, reușind să câștige ambele partide.
Primul joc, desfășurat la Sala Tomis de pe str. Flămânda și în care directorul tehnic Mărțișor Hondrilă și antrenorul Cristian Mânăstireanu au folosit V-ul de bază, s-a încheiat cu victoria categorică a constănțencelor, scor 43-16. Revanșa, acordată a doua zi, la sala de sport a Liceului Teoretic "Lucian Blaga", a revenit tot Phoenix-ului, 25-17. Diferența pe tabelă a fost mai strânsă, pentru că tehnicienii gazdă au decis să ruleze tot lotul, inclusiv jucătoa-rele care au doar câteva luni de baschet.
Pentru formația de pe litoral, punc-tele (cumulate) au fost marcate de Ana Ivanov (17), Ștefania Gușă, Miruna Ichim (câte 14), Bianca Iva-nov (7), Oana Marin (5), Teodora Cătălui (4), Irina Solomon (3), Dia-na Raicea și Bianca Ialangi (câte 2).
Nedorind să se lase mai prejos, și băieții de la Phoenix au bifat tot două succese (45-11 la Sala Tomis și 51-18 la "Blaga"). Ștefan Georgescu a înscris cele mai multe puncte (21), pe lista marcatorilor mai trecându-și numele Sebastian Obrocaru (20), Vlad Goldic (15), Ionuț Neacșu, Edis Abibula (câte 8), Teodor Glodeanu (6), Erol Asan, Valentin Culea, Eduard Dicu, Alexandru Glodeanu (câte 4) și Vlad Pop (2).
"I-am felicitat pe copii pentru evoluțiile lor. A fost un spectacol frumos, din care au lipsit doar slam-dunk-urile - discutăm peste câțiva ani de așa ceva! -, o experiență din care au avut mult de învățat, în vederea participării la Campionatul Național de anul viitor, unde obiectivul este câștigarea unei medalii", a declarat, pentru "Cuget Liber", Cristian Mânăstireanu.
Altfel, luna aceasta, micii sportivi de la CS Phoenix vor merge, cu sprijinul DSJ, în tabără de iarnă, la Arbănași (jud. Buzău).
***
Deși nu a mai rămas mult timp până la sosirea lui Moș Crăciun, CS Phoenix continuă acțiunile de selecție chiar și în luna decembrie. Tehnicienii caută copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care vor deveni componenți ai echipelor de baby-baschet și mini-baschet. Trialurile au loc la Școala nr. 29 (luni, miercuri, orele 18.00-19.30) și la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" (marți, joi, orele 18.00-19.30).
***
Echipa de baschet masculin BC Athletic Constanța a suferit cea
de-a doua înfrângere la limită din ac-tualul sezon al Diviziei B. Trupa antrenată de Vasile Pașca a cedat, cu scorul de 82-83, în fața celor de la CS Baschet Time București, într-o partidă susținută în deplasare, contând pentru etapa a patra de campionat.
Tot în Seria Est, într-un alt meci al rundei, Granitul București a dispus, scor 84-70, de CSU Galați.
Etapa viitoare (sâmbătă, 12 decembrie), BC Athletic va întâlni, pe teren propriu, pe CSA Steaua Turabo 2 București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3518 secunde