Baschetbalistul turc oprit pe aeroportul din Otopeni îl acuză pe Erdogan: Un dictator, e Hitler!

163
Baschetbalistul turc oprit pe aeroportul din Otopeni îl acuză pe Erdogan: Un dictator, e Hitler! - eneskanter75859600-1495349790.jpg

Articole recomandate

Incident pe aeroportul din Otopeni. Baschetbalistul NBA Enes Kanter, venit în România pentru o serie de evenimente demonstrative, nu a fost lăsat să intre în țară pe motiv că autoritățile turce i-au anulat pașaportul. Totul, chiar de ziua lui de naștere. Kanter a anunțat că va susține o conferință de presă la New York. 


Kanter a venit la București de la Frankfurt și e cunoscut ca un susținător al lui Fethullah Gülen, adversarul președintelui Recep Tayp Erdogan. Lui Kanter i s-ar fi anulat pașaportul chiar în timp ce se afla în avion spre România. Sportivul l-a acuzat pe președintele Erdogan, de pe aeroportul Otopeni, că se află în spatele acestei acțiuni și l-a comparat cu Adolf Hitler.

"Salut, tuturor! Vreau să vă spun că suntem în România și că m-au anunțat că mi-a fost anulat pașaportul de către Ambasada Turciei. Am fost reținut aici ore întregi de către acești doi polițiști. Binențeles, în spatele acestui lucru stau înclinările mele politice si tipul care a făcut asta este Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei. Știți cine e. I-a atacat pe oamenii aceia la Washington, e un om foarte rău, un dictator, e Hitler al secolului nostru.", a transmis baschetbalistul.

Contactată de Realitatea TV, Ambasada Turciei la București nu a dorit să comenteze incidentul.

Potrivit jurnaliștilor de la BBC, Enes Kanter ar fi întrerupt legăturile cu familia din Turcia după ce și-a anunțat susținerea pentru clericul Fethullah Gülen, căruia președintele Recep Tayyip Erdogan i-a atribuit tentativa de lovitură de stat împotriva sa. De altfel, de -a lungul timpului, baschetbalistul a avut mai multe mesaje pro Gulen pe Twitter, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4312 secunde