Baschetul 3x3 a devenit sport olimpic. Prima reprezentație, la Tokyo 2020

115
Baschetul 3x3 a devenit sport olimpic. Prima reprezentație, la Tokyo 2020 - baschet3la3-1497286539.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Olimpic Internațional a decis introducerea baschetului 3x3 în programul Jocurilor Olimpice, începând cu ediția 2020, de la Tokyo. Singurului sport de echipă din România care a obținut medalie la ultimele două ediții ale Campionatului European (masculin și feminin), performanță pusă pe șine de conceptul Sport Arena Streetball, i se deschid perspective foarte interesante. 


În ultimii trei ani, Sport Arena Streetball a organizat numeroase competiții de anvergură pentru baschetul 3x3: două ediții FIBA 3x3 World Tour Final - la Abu Dhabi și două ediții ale Campionatelor Europene - la București. 


România a obținut rezultate remarcabile la ultimele două ediții ale Campionatelor Europene, aur la masculin, în 2014 și argint la feminin, în 2016. Tot în 2014, la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, ambele echipe tricolore au atins faza sferturilor de finală. 


Turneul olimpic la baschet 3x3 va cuprinde opt echipe în competiția masculină și opt echipe în competiția feminină. Criteriile de calificare vor fi anunțate ulterior, însă se vor baza și pe clasamentul mondial pe națiuni, acolo unde România se află pe locul 11 la masculin și locul 19 la feminin. 


Baschetul 3x3 a ajuns și la Con-stanța în ultimii ani, datorită eforturilor realizate de Asociația Terra Semper Fidelis - Pespectivă pentru Viitor, ce a adus pe litoral cele mai importante întreceri naționale, iar recent, CS Phoenix Constanța s-a lansat în susținerea acestui sport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2017
Stire din Sport : BC Athletic, cu gândul la turneul final U18
Pagina a fost generata in 3.0986 secunde