Baschetul feminin constănţean este la înălţime. Academia Phoenix, în semifinalele Cupei României

201
Baschetul feminin constănţean este la înălţime. Academia Phoenix, în semifinalele Cupei României - fondbaschetcalificaree-1641499822.jpg

Articole de la același autor

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanţa a obţinut, miercuri seară, o performanţă incredibilă pentru baschetul constănţean. După trei ani formaţia de pe litoral se află pentru prima dată în semifinalele Cupei României la Baschet Feminin.

Constănţencele au primit vizita celor de la CS Municipal Târgovişte, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. În primul meci, disputat la Târgovişte, elevele lui Miroslav Popov s-au impus cu scorul de 77-56 şi porneau cu un avantaj consistent înaintea partidei de la Constanţa.

În Sala Sporturilor Academia Phoenix CSU Simona Halep a început bine meciul şi după primul sfert conducea cu scorul de 26-20. În sfertul al doilea partida s-a mai echilibrat, însă tot jucătoarele de pe litoral s-au impus cu 16-15. Jocul bun al elevelor lui Popov a continuat şi în sfertul al treilea, iar acestea au avut câştig de cauză, impunându-se cu 26-12, pentru ca ultimul sfert să fie adjudecat tot de Phoenix, cu 18-12.

La final tabela a arătat 86-59 pentru Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, formaţie care se califică în semifinalele Cupei României la Baschet Feminin după nu mai puţin de trei ani.

Este o performanţă incredibilă pentru baschetul feminin constănţean, care în ultimul timp nu a avut parte de mari performanţe.

Jucătoarea meciului a fost aleasă islandeza Sara Hinriksdottir, cea care a înscris 19 puncte, a avut șase recuperări şi șapte aruncări la coş reuşite.

Pe locul al doilea a sosit tot o jucătoare de la Phoenix, Cristina Rosten, cea care a reuşit să înscrie 14 puncte, a avut opt recuperări şi cinci aruncări la coş reuşite.

Echipa din Târgovişte a avut şi ea o jucătoare în primele trei ale meciului, în persoana veteranei Ancuţa Stoenescu, care la 42 de ani a înscris 42 de puncte, a reuşit trei recuperări şi cinci aruncări reuşite la coş.

„După trei ani suntem din nou în semifinalele Cupei României la baschet feminin, cea mai mare performanță din istoria clubului nostru. Pe lângă calificare, importantă pentru noi este maniera în care am făcut-o, reușind să câștigăm ambele manșe la cel puțin 20 de puncte diferență. De asemenea, un alt plus pentru noi este faptul că absolut toate jucătoarele care au intrat în teren au reușit să își treacă numele pe lista marcatoarelor, o performanță reușită în premieră în acest sezon”, au transmis oficialii clubului de la malul mării pe pagina de Facebook a echipei.

În clasamentul Ligii Naţionale de Baschet Feminin, Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanţa se află pe locul 7, cu 15 puncte, având patru victorii şi șapte înfrângeri.

Suporterii fetelor din Constanţa îşi vor putea urmări favoritele din nou în Sala Sporturilor, sâmbătă, 8 ianuarie, atunci când elevele lui Popov vor primi vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1555 secunde