BC Athletic Neptun a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin

125
BC Athletic Neptun a ratat calificarea în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin - 27061838631139120766329342033116-1641121322.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun s-a oprit în sferturile de finală şi a ratat astfel performanţa istorică de a se califica în Final Four-ul Cupei României.

După ce câştigase, în prima manşă a „dublei” cu CSM Galaţi, la Sala Sporturilor, la nouă puncte diferenţă, 73-64, echipa constănţeană a fost surclasată la malul Dunării, scor 59-90, deşi, la un moment dat, se părea că nu mai poate scăpa calificarea.

Gazdele şi-au adjudecat primul sfert, 24-16, însă jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu, Tatiana Gallova şi Bogdan Ivanovici au făcut un sfert doi excelent, s-au impus cu 24-15, astfel că, la pauza principală, erau în avantaj pe tabelă, 40-39. Au urcat, din păcate, două sferturi de coşmar pentru constănţeni, care, până la final, nu au mai reuşit să marcheze decât 19 puncte: 13-35, respectiv 6-16.

Cu 13 puncte, Andrei Oprean a fost principalul marcator al BC Athletic Neptun, din echipa constănţeană mai figurând în statistică americanul Jakob Kowalik Lowrance, cu şase recuperări, şi slovenul Zan Kosic, cu cinci pase decisive.

Alături de CSM Galaţi, în Final Four-ul Cupei României au mai acces campioana României, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, deţinătoarea en-titre a trofeului, CSO Voluntari, şi SCM U Craiova.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a trecut de CS Dinamo Bucureşti cu victorii în ambele manşe - 83-76, pe teren propriu, şi 72-68, în deplasare -, acelaşi succes avându-l şi CSO Voluntari în duelul cu BC CSU Sibiu: 79-62, în deplasare, şi 76-66, pe teren propriu.

Mult mai echilibrat a fost „sfertul” SCM U Craiova - SCM Timişoara. În tur, bănăţenii se impuseseră cu 97-87, avantaj anulat însă de craioveni în Cetatea Băniei, 82-65.

Turneul Final Four al Cupei României va avea loc în perioada 17-19 februarie.

XXX

„Gladiatorii din Tomis” au rămas, pentru tot restul sezonului, fără un junior U23 din rotaţia de bază, Ştefan Gribinic.

„Din păcate, verdictul medicilor a fost greu de digerat pentru întreaga echipă şi mai ales pentru tânărul nostru jucător. În ultimul minut al meciului de la Voluntari, la o fază care nu anunţa nimic, Gribinic a resimţit o durere foarte mare la nivelul genunchiului, la o săritură, şi nu a mai putut continua meciul.

Jucătorul va suferi o intervenţie chirurgicală în urma ruperii ligamentului încrucişat stâng, după care va urma perioada de recuperare, ca mai apoi să revină mai puternic”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8549 secunde