Box: Rudel Obreja contestă ședința Biroului Federal al FRB din 9 septembrie

632
Box: Rudel Obreja contestă ședința Biroului Federal al FRB din 9 septembrie - rudelobreja-1315949068.jpg
Președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja, contestă ședința Biroului Federal al FRB, desfășurată pe 9 septembrie la sediul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST), pe care o consideră "neregulamentară și nestatutară".

"Dorim să aducem la cunoștință tuturor structurilor afiliate la Federația Română de Box că, în data de 9 septembrie 2011 ora 12,00, 5 (cinci) membri ai Biroului Federal au avut o întâlnire la sediul ANST, care în mod neregulamentar și nestatutar au numit-o Ședință de Birou Federal", se arată într-un comunicat dat publicității marți.

Rudel Obreja precizează că, în calitate de președinte al FRB, este "singura persoană care are dreptul să convoace Biroul federal", lucru care nu s-a întâmplat.

Conducătorul Federației Române de Box contestă, totodată, participarea la întâlnirea din 9 septembrie a reprezentanților ANST și COSR care, "în conformitate cu Statutul FRB, (...) trebuie să-și anunțe în prealabil intenția de a participa la ședințe".

Singura Adunare Generala Extraordinară convocată în mod statutar va fi în data de 28 octombrie 2011, ora 10,00, și se va desfășura în București, la sediul ANST, în Sala 'Nadia Comăneci' și care a fost hotărâtă în Biroul Federal din data 25.08.2011.

Orice convocare pentru altă Adunare Generală Extraordinară nu este statutară și regulamentară", adaugă președintele FRB în comunicatul dat publicității joi.

După cum se știe, în data de 6 septembrie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit din partea AIBA o adresă prin care i se aducea la cunoștință faptul că începând cu data de 6 septembrie 2011, FR Box este exclusă și și-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru AIBA. Dezafilierea a survenit în urma faptului că Federația Română de Box nu a ținut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru președinția FRB înainte de 31 august, sub directa supraveghere a unui observator AIBA.

La sfârșitul lunii trecute, președintele COSR, Octavian Morariu, i-a cerut lui Rudel Obreja să demisioneze din postul de președinte al FRB, precizând că "dezafilierea FRB va duce la o dezafectare a boxului românesc".

"Dacă domnul Obreja nu-și dă demisia lucrurile sunt clare, FRB va fi dezafiliată. Procesul de reafiliere, care trece prin afiliere provizorie, confirmare, afiliere definitivă, e undeva între 2 și 3 ani. Problema mare este că dezafilierea înseamnă imposibilitatea pentru ANST și COSR de a continua finanțarea federației. Dezafilierea federației va duce în lanț la o dezafectare a boxului românesc'', a spus la momentul respectiv șeful COSR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Sport : VIDEO: Și rugbiștii fac bungee jumping
Pagina a fost generata in 1.3596 secunde