Gino Iorgulescu, despre principiul de solidaritate:

"Burleanu vrea să ia bani de la LPF pentru a achita promisiunile electorale"

172

Articole recomandate

 Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, comentând principiul de solidaritate prin care 5 procente din drepturile TV ale Ligii I să fie cedate cluburilor din Liga a II-a și a III-a, că președintele federației, Răzvan Burleanu, vrea să ia bani de la LPF pentru a-și achita promisiunile electorale. 


"Această solidaritate de 5% și ideea unui sistem competițional cu 16 echipe cred că sunt promisiuni electorale pe care domnul președinte al FRF vrea să le achite pe seama LPF. Adică să ia bani de la LPF pentru a-și achita promisiunile electorale. Noi, Liga Profesionistă de Fotbal, nu suntem de acord. Noi mergem în instanță dacă încearcă să impună această solidaritate", a spus Iorgulescu, citat de Agerpres. 


Acesta a menționat că FRF ar trebui să acorde la rândul ei bani Ligii Profesioniste de Fotbal din încasările organizării meciurilor echipei naționale, așa cum se întâmplă în Germania. 


"În Germania, liga profesionistă e foarte puternică. Acolo, solidaritatea este reciprocă. Liga de acolo dă ceva bani către federația germană, dar suma aceea se duce către fotbalul amator, nu la ligile 2 și 3. Iar la rândul ei, federația germană dă între 15 și 30% din banii câștigați în urma meciurilor echipei naționale către liga profesionistă care oferă jucători la lot", a precizat Iorgulescu. 


Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, afirma la 23 mai că principiul solidarității prin care 5% din banii încasați de Liga I din drepturile TV vor fi cedați către cluburile din Liga a II-a și a III-a va fi dezbătut în Comisia de fotbal profesionist a FRF și urmează a fi pus în practică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde