Liga Naţională de handbal masculin, etapa a cincea

Campioana şi-a luat revanşa! HC Dobrogea Sud, spulberată de Dinamo Bucureşti

270
Campioana şi-a luat revanşa! HC Dobrogea Sud, spulberată de Dinamo Bucureşti - 24441590325735346639656887352662-1633336473.jpg

Articole de la același autor

Învinsă de HC Dobrogea Sud în Supercupa României, CS Dinamo Bucureşti şi-a luat revanşa şi s-a impus în derby-ul Ligii Naţionale. În echipa lui Xavi Pascual a debutat internaţionalul spaniol Eduardo Gurbindo, fost câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, care şi-a arătat superclasa şi a fost golgheterul partidei, cu cinci reuşite.

În prima repriză, Dinamo a fost permanent în avantaj, la unul-două goluri, iar antrenorul Djordje Cirkovic a cerut time-out după primele 20 de minute. Tehnicianul le-a cerut „delfinilor” să nu se grăbească şi să comită greşeli tehnice, însă, din păcate, exact asta s-a întâmplat în ultimele zece minute, când Dinamo a profitat şi s-a desprins la 16-9, cu multe intercepţii şi goluri pe contraatac. Andrei a înscris dintr-un unghi mic şi a stabilit scorul la pauză: 16-10 pentru Dinamo.

Istoria s-a repetat şi în repriza secundă. Diferenţa s-a redus la cinci goluri, după reuşita lui Buvinic, 19-14, în minutul 40, dar Constanţa a ratat multe şanse de a reveni în joc, inclusiv de la 7 metri, unde a transformat doar o aruncare din patru.

Dinamo s-a desprins din nou, cu goluri pe contraatac: 24-17, în minutul 50. Conştient că totul este pierdut, Cirkovic a decis ca, pe final, să dea credit tinerilor, astfel că i-a trimis în teren pe Preda, Stănescu şi Loghin, iar aceştia nu au înşelat aşteptările şi au jucat curajos contra campionilor. S-a terminat 30-22 pentru Dinamo, care se menţine în fruntea clasamentului, cu maximum de puncte, 18.

HC Dobrogea Sud (antrenori Djordje Cirkovic, George Buricea): Vasile, Preda - Nistor 2 goluri (1x7m), Stankovic 2, Raso 2, Nikolic 2, Caba, Andrei 3, Vegar, Buvinic 3, Susanu, Ilie 3, Komogorov 3, Stănescu 1, Loghin 1.

Iată şi rezultate înregistrate în celelalte partide ale etapei a cincea: CS Minaur Baia Mare - CSM Alexandria 27-23, CSM Bucureşti - CSU din Suceava 27-26, CSM Bacău - CSM Vaslui 23-26, Steaua Bucureşti - CSM Focşani 31-25, HC Buzău - Politehnica Timişoara 34-30, Potaissa Turda - Universitatea Cluj 38-32.

XXX

În schimb, HC Dobrogea Sud II (antrenori George Buricea şi Enis Murtaza) a obţinut o victorie la o diferenţă record: 57-28 în partida cu CSM Alexandria II, disputată la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a treia a Diviziei A la handbal masculin, Seria B.

În aceeaşi rundă, CS Medgidia s-a impus, cu scorul de 31-27 (15-14), în faţa celor de la CSM Bucureşti II. Meciul s-a jucat în Sala Rapid şi a fost controlat în totalitate de jucătorii antrenaţi de Ionuţ Deli-Iorga şi Adrian Georgescu.

În clasamentul seriei, echipa din municipiul de pe malul Canalului ocupă locul doi, cu maximum de puncte, nouă, tot atâtea câte are şi lidera CSU Piteşti. HC Dobrogea Sud II este şi ea pe podium - locul trei, cu şase puncte.

Foto: Facebook / CS Dinamo Bucureşti

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3603 secunde