Trei fariste medaliate cu aur la Naționalele de kaiac-canoe viteză

Campioanele cu brațe de fier

838
Sportivii de la CS Farul Constanța care s-au aliniat la startul Campionatelor Naționale de kaiac-canoe viteză pentru seniori, reuniune nautică desfășurată pe lacul Snagov, și-au trecut în palmares șase medalii, cinci dintre acestea fiind de aur.

Campioane naționale au devenit Alina Platon Chirilă, în probele de K1X1.000 m și K1X500 m, Elena Rențea și Anișoara Cătrună, componente ale kaiacului de dublu, invincibil în finalele pe distanțele de 1.000, 500 și 200 de metri. În fine, în concursul băieților, Robert Petrescu a terminat al treilea finala probei de K1X200 m.
După sfârșitul CN de seniori, tot la Snagov, au urmat Naționalele de tineret. Kaiacul Alinei a fost iute ca săgeata, neputând fi întrecut în nicio secțiune individuală. Așadar, aur pentru faristă la K1X1.000 m, K1X500 m și K1X200 m, bilanț excelent și motiv de bucurie pentru antrenorii Maria, Ștefan și Gabriel Aftenie.
"Ne-am pregătit foarte bine și am dominat clar Naționalele. Știam că vom avea concurență puternică, dar nu le-am lăsat nicio șansă kaiacistelor de la Dinamo și Orșova. Aș fi putut termina campionatul cu șase medalii de aur, maximum posibil, dar o mică problemă de natură medicală m-a împiedicat să iau startul la K1X200 m seniori", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alina Platon Chirilă.
În vârstă de 23 de ani, Alina își dorește mult să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. "Am avut ghinion în calificările pentru JO de la Beijing. Mai mult, sistemul de acces la Olimpiadă este destul de ciudat. Mergând pe ideea promovării acestei discipline în întreaga lume, s-a redus numărul echipajelor europene și s-a mărit cel al reprezentantelor Asiei și Africii. Cum-necum, trebuie să fim prezente la Londra", a explicat kaiacista de la CS Farul.

Vor să ajungă la Jocurile Olimpice
Speranțe olimpice au, la rândul lor, Elena Rențea și Anișoara Cătrună. Iar viitorul chiar le aparține, pentru că au numai 18 ani. Eleve în clasa a XI-a la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Constanța, instituție de învățământ aflată în relații excelente de colaborare cu CS Farul, cele două sportive s-au comportat foarte bine la Naționalele de seniori, deși nu au terminat, încă, junioratul.
"Am câștigat primul titlu la senioare pe 2008, dar, în palmares, mai avem alte două medalii de aur, obținute anul trecut. Am fi urcat pe prima treaptă a podiumului și la tineret, dar, conform regulamentului, nu avem voie să tragem, la vârsta noastră, decât la juniori și seniori", spune Elena, completată de Anișoara: "Kaiacul e un sport dificil, ai de vâslit mii de kilometri la antrenamente, dar ne dorim foarte mult să ajungem la Jocurile Olimpice. E marele nostru vis".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9941 secunde