Campionatul European de padbol, așteptat la Constanța

729
Campionatul European de padbol, așteptat la Constanța - campionatul-1501415708.jpg

Articole de la același autor

În 2017, padbolul a crescut cât alte sporturi în 10 ani! Cel mai spectaculos sport din lume a avut în ultimele câteva luni o expansiune deosebită la nivel internațional, mărindu-și familia cu noi membri, precum Ecuador, Bolivia, Chile, Puerto Rico, și cel mai recent membru, Germania.

Acest lucru a dus și la o schimbare în calendarul competițional internațional. La solicitarea acestor țări, care și-au exprimat insistent dorința de a participa la Cupa Intercontinentală România 2017, organizată la Constanța, dar care, totodată, nu aveau suficient timp pentru a se pregăti din punct de vedere financiar și sportiv pentru acest eveniment, Asociația Română de Padbol a fost rugată să reprogrameze evenimentul. Competiția era programtă să aibă loc la începutul lunii septembrie, la Constanța. Astfel, s-a propus, și a fost votat de toți membri Federației Internaționale, ca evenimentul sa fie reprogramat anul viitor, între lunile aprilie și iunie. Această reprogramare a datei conferă României un mare avantaj, deoarece, anul viitor fiind, în calendarul FIPA, anul campionatului mondial, Asociația Română de Padbol urmează astfel să schimbe formatul competiției, și să organizeze, în asentimentul tuturor țărilor participante, chiar Campionatul Mondial de Padbol România 2018.

"Ne bucură în mod deosebit să organizam acest Campionat Mondial, nu am sperat la această onoare la doar doi ani de la lansarea padbolului în România. Sunt alte țări mult mai avansate la acest moment, atât ca infrastructură, cât și din punct de vedere sportiv, care și-au dorit să fie gazdele celei de-a patra ediții a Mondialului «celui mai spectaculos sport din lume», cum îl numim noi. Dar iată că dezvoltarea la nivel internațional ne propulsează și pe noi către un alt nivel, superior. De asemenea, avem în proiect ca până la eveniment, să lansăm padbolul în alte aproximativ 10 orașe din țară, lucrul acesta dându-ne posibilitatea unei ample selecții în rândul jucătorilor, aceia dintre ei care vor da dovadă de seriozitate și de consecvență având șansa de a reprezenta România la Mondial, chiar la noi acasă", a spus Elisabeta Gherghișan, Președintele Asociației Române de Padbol. Asociația Română de Padbol dorește pentru această toamnă să organizeze, tot în Constanța, un campionat european, ca o avanpremieră a celui mai important eveniment din lumea padbolului: Mondial 2018 România!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3119 secunde