Campionatul Național de șah pe echipe - Superligă 2009

537
Campionatul Național de șah pe echipe - Superligă 2009 - cab0c1402ec2d5a5301511ab089a08bf.jpg
După disputarea primelor șase runde din turneul final al Campionatului Național de șah Superligă 2009, competiție pe echipe, care se dispută, în această perioadă, la Eforie Nord, ambele formații dobrogene - CS Victoria Techirghiol și Callatis Mangalia - au ieșit din lupta pentru medalii.
În întrecerea masculină, cu două zile înainte de final, Victoria se afla pe poziția a șaptea, cu doar cinci puncte la activ. În componența Vasil Spasov, Georgy Timoshenko, George-Gabriel Grigore, Valentin Răceanu, Francisc Nemeth, Eduard-Andrei Văleanu, Daniel Mol-dovan, Mircea Pavlov, Boris Itkis, Octavian-Mihai Cartaș, Costin-George Mălureanu și Daniel Enache, team-ul din Techirghiol a obținut o victorie (6-0 cu Diana Galați), trei remize (3-3 cu Dinamo București, 3-3 cu ACS Șah Apa Nova București, 3-3 cu Politehnica-Cotnari Iași), dar și două înfrângeri (1 ½ - 4 ½ cu CS AEM Luxten Timișoara și 1-5 cu CS Studențesc Medicina Timișoara).
Favorite la podium erau Luxten (12 p), Apa Nova și Medicina (ambele cu 9 p).
În concursul feminin, Callatis nu s-a descurcat prea bine, ocupând, după șase runde, locul nouă, penultimul, cu o "zestre" săracă - două puncte. Pentru tânăra echipă din Mangalia, au evoluat Ioana Olărașu și surorile Ivona-Emma și Ana-Denisse Sevastian, rezultatele acestora fiind următoarele: 1-2 cu CS AEM Luxten Timișoara, ½ - 2 ½ cu ACȘ Șah Apa Nova București, 0-3 cu CSM București, 0-3 cu CSU Brașov, 1-2 cu CS Studențesc Medicina Timișoara și 2-1 cu Clubul Central de Șah București.
În partea superioară a ierarhiei, apar Luxten (12 p), Poli Iași (10 p) și Apa Nova (9 p).
Naționalele de șah de la Eforie se încheie duminică, 27 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3891 secunde