Cantonament la Snagov! „Stejăreii” U18 încep pregătirea pentru Campionatul European din 2022

101
Cantonament la Snagov! „Stejăreii” U18 încep pregătirea pentru Campionatul European din 2022 - 26780411610159732348748270635636-1639581013.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby juniori-U18 a României va efectua, în perioada 17-21 decembrie, un cantonament la Centrul Sportiv Naţional Snagov. „Stejăreii” încep astfel pregătirea pentru Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă care va avea loc în toamna anului viitor, informează Federaţia Română de Rugby.

Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic a selecţionat 39 de jucători din lotul extins de 66, urmând ca ceilalţi jucători să fie convocaţi la stagiul din luna februarie.

Reunirea lotului are loc vineri, 17 decembrie, la ora 12.00, la sediul Federaţiei Române de Rugby. Toţi sportivii trebuie să efectueze în prealabil un test antigen SARS-COV-2 într-o unitate sanitară, prezenţa la lot fiind condiţionată de un rezultat negativ.

În lotul României U18, se regăsesc şi şase rugbişti legitimaţi la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa. Este vorba despre Hristu Puiu, Călin Ion (pilieri), Alexandru Popa (taloner), Alexandru Neagu, Silviu Albu (centri) şi Vlad Cazacu (aripă).

Staff-ul tehnic este condus de fostul internaţional Marius Tincu, în calitate de director tehnic, alături de care se regăsesc doi antrenori constănţeni, Radu Nicolae Mocanu şi Marius Codea. Manager - Rareş Manolache.

XXX

România continuă cursa de calificare la Campionatul Mondial din Franţa 2023, „stejarii” aflându-şi miercuri, 15 decembrie, programul meciurilor din Rugby Europe Championship.

Federaţia Europeană de Rugby a anunţat datele de desfăşurare ale competiţiei, care este criteriu de calificare la Campionatul Mondial din „Hexagon”.

Naţionala tricoloră va disputa trei meciuri pe teren propriu, în compania reprezentativelor Rusiei, Portugaliei şi Georgiei, toate urmând a fi găzduite de stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, şi două partide în deplasare, cu Spania şi Ţările de Jos.

În acest moment, România se află pe locul doi în clasamentul Rugby Europe Championship, ediţia 2021, ceea ce asigură calificarea directă la Cupa Mondială.

Primele două echipe în clasamentul cumulat Rugby Europe Championship 2021-2022 obţin calificarea directă la Cupa Mondială din Franţa, în timp ce echipa aflată pe locul trei va intra în recalificări pentru a obţine biletul la competiţia din „Hexagon”.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Rugby Europe / Russian Rugby

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8049 secunde